10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Ha nem az Aranysas vagy a Haditechnika, hanem mondjuk a Jane's kérne tőled egy cikket, akkor tőlük is pont annyit kérnél, vagy a te ceruzád is vastagabban fogna?

A Haditechnika esetében fix ár van, nincs tárgyalási pozíció. Amúgy meg írtam már ingyen is cikket, nem is egyet. :)
    Szóval a példa nem picit rossz.

Nyilván mindenki a profitmaximalizáláson van, de ez esetben sok mozgástere nincs a vásárlónak. Sőt. Ne feledjük, hogy a katonai beszerzések döntő többségében politikai motíváltak, szóval ciki a helyzet. Lehet természetesen azzal jönni, hogy vannak alternatívák, de például a Gripen esetében nincs integrálva a francia rendszer, ahogy az izraeli sem. Bevallom nem tudom, ezek kompatibilisek-e a meglévő konténereinkkel, de ha nem, nyilván megoldható az integrálás. Csak persze a végső ár így már biztos nem lesz alacsonyabb ilyen kis mennyiségnél. Szóval mozgástér nuku.

Meg mondjuk én úgy látom, hogy a szaudiak valahogy mindenért rohadt sokat fizetnek.

Most hirtelen forrást nem tudok prezentálni / előkeresni neked, de a fegyverekért vagy az F-15K / SA vadászgépekért pl. nagyságrendileg ugyanakkora darabárat fizettek, mint a Dél-Koreaiak.
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.10.01. 15:03:36