10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    ööööö, talán ovis módon fogalmazok hogy ilyen válasz jön vissza ?

egy csomó oldalt átnéztem a D.E.-el kapcsolatosan, de még a kaliber magazinban is csak azt írták hogy mikor kezdték el gyártani, illetve hogy milyen lőszertípusokkal lehet múködtetni.

illetve hogy más a rendszere mint a hagyományos pisztolyoknak, mert korábban csak revolvereknél tudták megoldani az ilyen nagy teljesítményű lőszerek pisztolyból történő alkalmazását.

engem inkább az érdekelne, hogy a látványon, a presztizs és megfélemlítő hatáson kívül van e bármi katonailag indokolható oka, hogy az IMI és a Magnum Research szükségét érezte egy ilyen fegyver létrehozását (a legnagyobb töltényre gondolok) a revolvereken kivül, illetve a .45 ACP-vel kattogó M1911 Colt mellett ?

habár azt is láttam hogy az első modellek a .357-es magnum lőszerrel múködtek, ami talán a legnagyob indokolt tűzerő személy ellen egy pisztoly esetében. viszont azt nem írta hogy a nagyobb kalibert vadászat céljára fejlesztették ki