10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Köszi!

Bőven vannak benne érdekességek, a teljes igénye nélkül, amik megütötték a szememet:

-A FUG páncéllemezeit "meglőtték" minőségellenőrzési céllal, így a beépítés előtt látni lehetett, hogy megfelel a lemez a feladatnak.
    -Az eredeti elvárás igencsak impozáns, a végeredmény viszont már inkább erősen középszerű... :(
    -Érdekes, hogy a PSZH a leírása alapján sikertörténetnek hangzik. Valójában én úgy hallottam, hogy korántsem volt az, iszonyatosan zajos volt a belső térben, és több kritikus eleme (például a légrásegítéses fékrendszer) hajlamos volt a legvárattlanabb pillanatokban elromlani.
    -A PSZH-2 érdekes, és legalábbis az 1970-es évek elején tényleg modern megoldás lett volna, kíváncsi lettem volna arra, milyen minőségben lettek volna képesek gyártani.
    -A Szöcskét anno se tudtam megérteni, most sem értem, milyen megfontolásból indult el egyáltalán a megvalósítása (Chuck Norris filmek? :D).
    -Az Árpád ha jól hallottam igen jól muzsikált a maga idejében, de aztán magára hagyták. Kár, hogy erről nem írnak semmit. :(
    -A P9RC esetében megint nincs szó a kritikán aluli gyártási minőségről. Lehet, hogy a FÉGARMY ekkor már leszálló ágban volt, de akkor sem szép, hogy a negatívumokról alig, vagy egyáltalán nem írnak... :(
    -A KGP-9 dettó, itt már szóba kerül a FÉGARMY minőségellenőrzési problémája, de a géppisztoly kialakításának hiányosságai nem (nehézkes tárcsere, a szereléksínek hiánya, a tokfedél nem megfelelő kiképzése, a gyengén kiképzett válltámasz, stb.).