-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cifu. Ez lenne a fő kérdés. Direkt lábra céloztak, és akkor elfogadható úgy-ahogy a 15 lövésből egy találat, vagy csak véletlenül találták el és pont lábon?
Ahogy korábban írtam. Nem kiemelkedően rossz, nem is dícséretre méltó. Elfogadható eredmény.
Ha szerinted elfogadható, hogy egy fegyveres rendőr használhatja a fegyverét úgy, hogy 10mről 60%-os hibázással tud lőni (teljes ember alakra), akkor vagy én vagyok mesterlövész, vagy nagy gáz van.
Attól függ, milyen esetről beszélünk. Adott esetben a munkáltató (ez esetben: az állam) felelőssége, hogy a rendőrök megfelelő lőkiképzést és jártasságot szerezzenek a fegyverhasználatban. Ahhoz szvsz heti, de minimum havi szituáció lőgyakorlat szükséges. Ez sem itthon, de még lengyelországban sem valósul meg. Sőt, még németországban is alig. Egyes amerikai államokban, bizonyos rendőrkapitányságoknál esetleg. Erről azonban nem a rendőr, hanem a munkáltatója tehet.
A 60%-os találati arány egyébként szituációs lövészetnél nem annyira rossz egy esetenként lőtérre járó embertől (én az első alkalommal, mikor szituációs lőgyakorlaton voltam, ennél rosszabbat értem el (10-ből 3 találat), pedig 25 méterről nyugodt körülmények között bármikor a feketébe találtam "sima" lőlapos lövészetnél. Ekkora a különbség a nyugodt és az ideges ember között (melletted ordibálnak és kürtöt fújnak :D).