-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
steweee #70521 hááát, sztem nem volt joxerű az intézkedés, de ez mindig eljárásfüggő. érdekes módon leginkább a közhangulattól függ hogy a vizsgáló szerv mit állapít meg végül, legalábbis itthon ez van. a jog lehetőséget ad elég tág körülmények között értékelni az eseményeket.
sztem ha nem lett volna nála vmi kalapács amit a rendőrök felé hajít, akkor egyáltalán nem is használhattak volna lőfegyvert, mert nem közelítette meg őket a viperával vagy vmi vasrúddal. akkor viszont amikor eldobta feléjük, már jogos lett volna hogy rálőjenek. de amikor menekült akkor már nem lőhettek volna, legalábbis sztem, és a törvényben is így van. (hacsak nem a már említett emberölés elkövetőjének a gyanúsítottja)
az más kérdés hogy úgyis felmentik őket ha akarják, pláne hogy a fickó egyértelműen magának kereste a bajt.
https://www.google.hu/search?newwindow=1&biw=1280&bih=592&q=l%C5%91fegyverhaszn%C3%A1lat+esetei+bv&oq=l%C5%91fegyverhaszn%C3%A1lat+esetei+&gs_l=serp.1.1.0i22i30l3.908.908.0.2081.1.1.0.0.0.0.150.150.0j1.1.0....0...1c..64.serp..0.1.150.LLgZnjbhQ4A
itt lehet nézelődni.
a NAV Tv. vonatkozó rendelkezése idén változott. a pénzügyőr számára előnyösebbé tette a használati jogosultság eseteit, tehát lőfegyverhasználat esetén kevésbé lesz felelősségrevonható, többször áll meg a joxerű használat vagy az arányos önvédelem. gondolván a sok bevándorlóra és az esetleges konfliktusokra....
Utoljára szerkesztette: steweee, 2015.09.13. 12:23:49