10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    @SZUsszan: Nem mondom, hogy jól lőnek, de amennyire tudom, a szituációs lőgyakorlatokat ott sem erőltetik túl a rendőrségi képzés keretében. Ettől függetlenül annyira nem vészes az eredményük, mert célzottan lábra lőttek. A láb azért sokkal kisebb méretű cél, mint a felsőtest, ahova ugyebár alapból célozni tanítanak (nem hinném, hogy valaha is bárhol külön lőgyakorlatot csinálnak, ahol direkt lábra céloznak). Szóval szerintem átlagos, vállalható az eredmény.

@Molni: Igen, elviekben kézi paprikaspray általános a lengyel rendőröknél is. Viszont annak a hatásos használatához elég közel kell lenni a célponthoz, márpedig egy fémrúddal hadonászó emberhez én legalábbis nem mennék olyan közel...

@Papichulo: Az ipse az első lövés után fogta menekülőre. Akkor már szerintem jogos, hiszen több felszólításon is túlvoltak. Azt pedig ne feledjük el, hogy ő támadt rá a rendőrökre. A pontos jogi körülményeket én sem ismerem, de nem hinném, hogy törvénytelen lett volna a fegyverhasználat.