10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Nem ismerem a szabályok att adott airshow-ként de elvileg már most is így van az első pont. A zóna egyes részein nem lehet ilyesmit csinálni. Szó se róla két éve mikor Kecsón az oroszok gépe a közönség felé csinált egy berántást szétváláskor akkor néztem is (és nem csak én), hogy ezt meg hogy képzelték... Mások még egy f betűs szót is odatettek a mondatba...

A második pont is érvényes tudotmmal. Az oroszok produkcióját leszámítva soha nem láttam ilyet mióta repnapra járok és emlékszek rá. Ez cirka 20 év. Lehet, hogy egyes országokban igen, de nyugati országokban Rammstein óta ez egyszerűen fel sem merül.

Airshown nagyon kevés esetet leszámítva semmiféle improvizálás nincs. Én eddig egy ilyet láttam, amikor Bessenyei program nélkül jött és csak gyártotta a sportrepülős flikfalkot, de azokat a programjából ismert blokkokkból variálta és bőven zónán belül volt. Ez leszámítva én mindig csak program szerinti dolgokat láttam, vagy nem közölték velünk, hogy ez programon kívüli volt.

Az angoloknál Fairfordban konkrétan a többségnek (legalábbis régen) a show előtt le kell repülni az előzetesen beadott és elbírált programot. Ha valami nem teszik vagy nem sikerül, akkor nem hagyják jóvá. Olyanra is volt példa, hogy a demo közben parancsolták le a gépet, mert elrontotta és ezek után inkább lehívták a delikvenst. (Asszem Fairfordban baromi szűk hely van repülni.)

A rádiós bepofázás nagyon rossz ötlet, mert a külső személélőnek telemetria nélkül csak szemmértéke van. Ha meg a TB-s balesetet vesszük a külső segítő a rossz telemetria alapján 0 segítséget jelentett volna, mert ő is rossz magasság adatot látott volna. A gépeken meg alapvetően nincs telemetria... ACMI rendszerrel sem műrepülnek és csak ezért senki nem fogja vinni és n+1 országnak nincs is olyan...

Az utolsó mondat kb. igaz, ezért nem értem egyszerűen, hogy egy olyan egyszerű elemi művelet, mint egy leborítást, azt hogyan és miért kell ennyire koppra venni.