10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Nem válaszoltál a kérdésre. :-) Adtak határidőt a szövik és a lejárat után kicsivel indult el a vendetta.

Mert az adott kérdésre (szerintem) tökéletes választ csak Husszein adhatna, meg talán Bush és vezérkara. :)

Egyébként a határidő adásakor már el volt döntve véleményem szerint, hogy háború lesz. Akkor lehetett volna egy nagyon genyó húzás, hogy kivonul Kuvaitból, és akkor a felvonult haderőt (amit majdnem egy év alatt hajóztattak oda) hazaviszik a szövetségesek...

A siker emlékeim a szöviket is meglepte, hogy csak a légierővel ilyet irtanak.

Ez megint marketing, vagyis pontosabban píár szöveg. A II.Vh alatt már nyilvánvalóvá vált, hogy a légierő tud ilyet írtani. Szintén kiderült az Arab-Izraeli háborúkban, Koreában és Vietnamban. Szóval miért is volt olyan meglepő, hogy a légierő erre képes?

A mókás valamilyen szinten az, hogy óriási újdonságként beharangozott dolgok, mint a robotrepülőgépek vagy a lézer irányítású bombák már bemutatkoztak sokkal korábban, csak most már a médiának fogyasztható videókat tudtak bemutatni, "képernyőképessé" tették a háborút. Ezért írtam, hogy ez egy kirakatháború volt...

Ezt a gyenge / erős dolgot nem értem. Pl: Észak Korea ellen meg az volt az indok, hogy eléri a déliek fővárosát és hogy a nagy szárazföldi haderőt nehéz felmorzsolni a levegőből, csak a mennyisége miatt.

Ez megint olyan dolog, amit nehéz korrektül megígérni. Az egyik nyugalmazott (korábban Dél-Koreában állomásozó) amerikai tábornok írta azt, hogy egy vicc a Dél-Koreai amerikai jelenlét indoklása, mert a Dél-Koreai haderő önmagában is olyan brutálisan jól felszerelt és kiképzett, hogy az amerikai haderő nélkül is kényelmesen elbánnának Észak-Koreával.

A szavak mögött azt lehet kiolvasni, hogy az ottani jelenlét sem annyira katonai, hanem inkább politikai hátterű...