-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Igen én is ilyesmire jutottam.
Az autó rotációs cikket csak azért likkeletem, mert viszonylag részletes leírás, hogy mikor lehet, mikor nem és hogyan, persze ez az egész ott kezdődik, mint ahogy te is írtad az autórotáció a hajtómű meghibásodás esetére van a farokrotor meghibásodásakor nem segít.
Az utolsó cikkben van egy ábra miszerint ha nincs vízszintes sebességed akkor valószínűleg sérülni fog valami, így ha jelen esetben a hajtóművel lett volna gond a személyi sérülés valószínűleg akkor is bekövetkezik szerintem.
A farokrotor meghibásodik és nincs vízszintes sebesség, azonnal megpróbálod letenni a gépet (gondolom én), de a hajtóművet nem igazán használhatod, mert egy búgócsiga lesz a helikopterből így csak a süllyedés sebességét mérsékeled a túlélési tartomány közelébe, de a végén a földet érés előtt sem adhatsz gázt, mert akkor meg egy halál forgásba megy át az egész, ha jól láttam a pirotechnikával ajtó nyitás az megtörtént.
Itt esetleg egy tó segített volna alattuk vagy 3 méter friss hó esetleg egy sík terület a futóműveknek x sebességű vész ereszkedést elkel viselniük, a farakások között az egyenetlen, laza erdei talajon nem tudták segíteni a zuhanás csillapításában és a géptest forgása miatt amúgy sem.
Valami segéd rakétahajtómű a farokrotorban(rövid működési idő és nem igazán szabályozható teljesítmény)
vagy a NoTar féle megoldás egy terelővel a hajtómű égésgázokat beterelni a farokba és ott egy résen áramolna ki ( az erőkar nagyobb lenne mintha a főrotor mellett próbálnák, nagy hőterhelésnek lenne kitéve sok alkatrész bár ilyenkor már mindegy csak egyben érjünk le, az egyik irányba a főrotor ellen dolgozva próbálná irányíthatóvá tenni a gépet vagy egy terelőszabályzóval mindkét irányba.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.04. 17:35:07