10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A sci-fi filmekben szokott lenni olyan fegyver melynek lőszere több féle feladatra is jó, bár már ma is léteznek programozható négykaliberű lőszerek, de az igazi az lenne ha ilyen kicsibe egy módváltó karral ellehetne érni, hogy sokkoljon vagy öljön és nem kellene ennyi "kacat".

A nagykaliberű lőszereknél is csak a feladatkört tudod megszabni, hogy hol robbanjon, illetve milyen rendszerben robbanjon (nagyobb pusztítóerő, vagy nagyobb repeszhatás, stb.). Azt, hogy egy lövedék nem-halálos és halálos üzemmóddal is bírjon, szerintem megoldhatattlan, legalábbis reális körülmények között (biztos megoldható, hogy a lövedék fizikai jellemzői változzanak, de drága és macerás lenne az alkalmazása). Szóval ezt én nehezen tudom elképzelni. Az viszont már ma is megoldott, hogy pl. géppisztolyba, gépkarabélyba nem-halálos lőszert lehessen tárazni... Szóval a fegyver megfelel a célnak, a lőszert kell csak cserélni.

7,62x39mm-es gumilövedékes nem-halálos lőszer brossúrája

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.07.31. 11:03:08