-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Még egyszer: ha a fegyver a fegyvertörvénynek megfelelően van hatástalanítva (ha tényleg nagyon régen hatástalanították, akkor erre mondjuk nincs sok esély), akkor semmi baj nem érheti. Másfelől a hatóság is tisztában van a szituációval, mely szerint régen olyan hatástalanított fegyverek kerültek a piacra, amelyek nem felelnek meg a mostani szabályoknak. Ezért írtam bele többször is, hogy a hatóságtól függ, mi lesz.
Vagyis a hatóságnak mérlegelnie kell a helyzetet, és ennek megfelelően dönthet. Ha a helyi rendőrkapitányság illetékese segítőkész (és azért erre is volt és van példa), akkor nincs és nem lesz gond. Ha kap egy jelzést a rendőrség az ismerősöd részéről, hogy van egy régen hatástalanított fegyver, és szeretne biztosra menni, akkor feltehetően minden segítséget megad ehhez (hova érdemes fordulni, mire kell ügyelni szállításnál, stb.). A probléma az, hogy sajnos lutri, hogy reagál a rendőrség. Hangsúlyoznám, hogy én többször találkoztam segítőkészséggel a rendőrség részéről, mint amennyiszer nem. De az is tény, hogy olyanra is volt példa, amikor az utóbbival találkoztam.
Én személy szerint például biztos, hogy a hivatalos utat járnám végig, de ehhez az is kell, hogy ismerem a területileg illetékes rendőrkapitányságot, lévén a sport és vadászfegyverek miatt állandó kapcsolatom van velük.