-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #69425 "Történelmi esemény volt az addig Szovjet vadászok által sérthetetlennek tűnő...
- U-2C-t leszedni Szverdlovszk felett Sz-75 (SA-2C) komplexummal, miközben 5 éve próbálkoztak vele MiG-17/19/SzU-7 gépekkel.
- B-52D/G-t leszedni Hanoi felett SzA-75MK (SA-2F) komplexummal, miközben évek óta próbálkoztak vele MiG-21 gépekkel.
- F111-t leszedni Tripoli felett, miközben soha senki másnak nem volt erre esélye.
- F-117A-t leszedni Belgrád felett SzA-125M (SA-3B) komplexummal, miközben a MiG-29-esek semmit sem értek el.
Vietnámban a "Dien Bien Phu of the air" az egész Észak Vietnami nép hitét állította vissza, hiszen az addig sérthetetlennek tűnő B-52-esek tömegesen kezdtek potyogni az égből, miközben Nixonnak csak pár hete maradt a "béke tárgyalásokra" mielőtt a kongresszus a háború költségvetését zárolta volna.
A Vietnámi háborút nem a katonák, hanem a politikusok döntötték el.
- Nixon végső kétségbeesésében adta át a katonáknak az LB2 irányítását
- korábban lehetetlen lett volna hasonló műveletet végrehajtani - politikai, és műszaki okok miatt (B52 nuki alert átszervezése)
- LB2 célja az amerikai POW kiszabadítása, amit sikerült is elérni.
Dél Vietnám maradt a komcsiké. (pont mint mi 56-ban)"
Látom te foglalkozol vele, bele ástad magad, én nem. De csodát nem tettek, csak változtattak a célokon. Ledurrantották az U2-t és akkor föléjük már nem repkedtek be. Vietnámra később írod hogy rakéta hiány volt, szóval ez nem tiszta. A 111 és 117-es ledurrantása mit számított? A 111-ek tudtommal politikai büntire mentek a felrobbantott 747-es (?) re válaszul. Semmi értelme nem volt. A 117-es mit segített? Kb annyit hogy gyorsabban haladt a kínai lopakodó program. :-)
Nem leírom a légvédelmet. Fontos tényező amit figyelembe kell venni, de nem csodafegyver. Orosz o. biztonságát sem a csoda légvédelme biztosítja. Én csak erre írtam, hogy: Na és?