-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #69276 Nem tudom, mikor kerültek át, ehhez Te jobban értesz, minden esetre a szovjet-orosz Haditengerészeti légierő névváltoztatásai, csak, hogy örülj
:
-1946-1955. ВВС ВМФ
-1956-1959. ВВС и ПВО ВМФ
-1960-1980. Авиации ВМФ
-1980-1997. ВВС ВМФ
-1998-2002. морской авиации ВМФ
-2003-2008. ВВС и ПВО ВМФ
-2009- Морской Авиации ВМФ
Itt megtalálod, adott időszakban alárendelt alakulatokat. Ha szerencséd van nem kaptak új hadrendi számot, bár én ebben nem bíznák, akkor akár nyomon is tudod követni az eseményeket.
Ahogy a szöveget felületesen átfutottam (tényleg nagyon felületesen) 1963-ban jelennek meg Tu-95-ödök a flottánál, de ha jól veszem ki ezek rádiófelderítő gépek voltak, szerintem nem a légierőtől jöttek.
A másik kérdésed:
1972-benaz MN-en belül felállították a Csapat-Repülő Parancsnokságot, amely közvetlen miniszteri felügyelet állt, vagyis kvázi szovjet mintára önálló haderőnemnek is tekinthető volt a Szárazföldi Csapatok és a Honi Légvédelem (Országos légvédelmi Parancsnokság) mellett- A CsRP-t 1991-ben feloszlatták és összevonták a honi légvédelemmel és a kettőből létrehozták a Légierőt, de ez leginkább beolvasztást jelentett az átnevezett Honi Légvédelembe. Pl. ekkor kerültek át a Szuhojok is, amelyek nem a OLP-hez tartoztak odáig. Én ekkor voltam katona Tökölön, bizony ezekben az átszervezésekben számos szárazföldi is került az új Légierőhöz. Ugyan ekkor 1991-ben viszont a helikopteres csapatok, köztük Szentkirályszabadja is a szárazföldiekhez került, vagyis az ott lévők haderőnemet váltottak. Majd eljött 1995. amikor a szárazföldiektől átkerültek a 2. Repülő és Légvédelmi Hadtest-hez, amely ekkor a Légierőt jelentette. Úgyhogy, legalább is a Lajtától keletre, ennyi haderőnemet váltani.
Az USA rendszerről nem tudok nyilatkozni, nem tudom mennyire merev, de gondolom ott is (akárcsak nálunk) felajánlják az új beosztást, amit vagy elfogad, vagy nem. Ha nem fogadja el, akkor vagy találnak neki mást, vagy leszerel, hiszen a szolgálati helye megszűnt. Ha elfogadja, akkor gondolom a rendfokozata, vagy annak megfelelő rendfokozattal átveszi a másik haderőnem. Az alakulat más kérdés, de szerintem ilyenkor feloszlatják, és a másik haderőnemnél egy teljesen újat állítanak fel, amely esetleg jogelődjének ismeri el a korábbi szervezetet, de ettől még a szervezet tagjai a beosztásukat megtartva igaz más néven másnap ugyan azt csinálhatják. Persze az USA-ban lehetnek más gondok is, az új szervezetbe lépve más szolgálati szabályzat vonatkozik rájuk, illetve amit más írtam esetleg a rendfokozatuk is változik, Nem ismerem a szovjet haditengerészeti légierő rendfokozati rendszerét, de szerintem ott tengerész, hanem hagyományos rendfokozatokat használhattak, így nem igen merült fel ez az utóbbi probléma.
TG