10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Már a személyzet mentőrendszere önmagában vicces lenne, gyak. kapszula jön szóba..

Én nem hiszem, hogy bárhol is említettem volna a személyzettel ellátott gép fogalmát. Persze lehet úgy is, szó se róla.

Hol van olyan hiperszonikuis hajtómű ami elég megbízható és nagy? Ez önmagában tízmilliádos tétel alsó hangon.

A brit SABRE hajtómű tesztpéldánya cirka 200 millió angol fontba kerül. A teljes Skylon SSTO űrrepülőgép program felvázolt költségei ~14 milliárd US$ körül mozognak. Viszont olyan képeséggekkel, amire egy felvázolt hiperszonikus gépnek nincs szüksége (hiszen például nem hagyja el a légkört).

Miért olyan nehéz belátni azt, hogy sokkal reálisan első körben hiperszonikus CM-et csinálni, mikor ezzel a mérettel dolgoznak most?

Lehet csinálni természetesen hiperszonikus fegyverzetet is, én eleve így számoltam.

Egyetlen dolgot tudna csak azt, hogy 1-2 óra alatt ott van bárhol. Aha. És olyan repóra költséggel, hogy abból több B-52 ott CAP-el 0/24-ben többszörös csapásmérő potenciállal, de képes másra is.

Én felhoztam a P-51 vs. P-80 árát is példának, egy-egy P-80 árából két P-51 jöhetett volna ki. Mégse volt kérdéses, melyik a jövőbe mutató eszköz, és melyiket kell rendszerbe állítani. Egy hiperszonikus felderítő / csapásmérő platform is olyan eszköz lehet, amely megváltoztathatja a hadszintér jelenleg felállított szabályait.

. Az ár érték aránya olyan szar...

Bocsi, de be tudtad volna előre árazni az F-35 programot? Amikor a JSF kihírdetésre került, 30 millió US$ per gép volt a tervezett fly-away cost. Most meg háromszor-négyszer ennyinél járunk.
    Ellenpélda is van, a SpaceX kvázi fillérekből (kevesebb, mint egy milliárd dollárból) kifejlesztette a Falcon 9 v1.1 hordozórakétát, amely harmad annyi pénzért indul a világűrbe, mint az Atlas V.