-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
davidbog #69219 Pár érdekes kép egy kis kommenttel. Hátha valakit érdekel.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Object 770 metszeti rajza, 1956-ból. Érdemes összehasonlítani az ugyanarra a követelményre, ugyanakkor készült, általam már korábban linkelt Object 277-el. Furcsa ez az elliptikus orr az Object 770-nél. Csak a vertikális metszetben elliptikus a horizontálisban nem (ellentétben az Object 277, vagy az M103, M48 Patton orrával).
Object 279. A korábbinál jóval részletesebb páncélfelépítési rajza. Sajnos metszeti rajzok nincsenek a harckocsiról. Pedig kíváncsi lettem volna, mert a (1/35-ös maketteket nézegettem) tornya nem nagy térfogatú annak ellenére hogy 130 mm-es töltőberendezéses löveg van benne.
Conqueror Mk2, Centurion Mk7/1 és Chieftain korai prototípusa. Szembeötlő a méretcsökkenés. Csak rájöttek, hogy nem olyan nyerő dolog a hatalmas térfogat, főleg ha az 51 mm-es oldalpáncélzattat párosul.
Pz58-as-ok összeszerelése Thun-ban. Bal oldalt Centurion-ok (Pz 55 vagy Pz 57-esek).
S-tankok összeszerelésének megkezdése a Bofors gyárban.
Centurion Action X, szerintem fake kép, de a torony érdekes. 1957-es a 105 mm L7 löveg befogadására képes torony a Centurion harckocsi védelmének növelése érdekében. A torony főleg az FV4202 tornyán alapul. A torony teszteléséről 1960-ban jelentés is készült Centurion tank mantleless turret: defensive firing trials címen, a The National Archives-en fenn van (WO 194/388). A toronnyal szerzett tapasztalatokat a Chieftain tornyánál használták fel.
A Wargaming jóvoltából az utóbbi időben terelődött figyelem erre a toronyra. Valahol azt írják, hogy a tornyot nem építették be harckocsiba és csak makett löveggel volt felszerelve, valahol meg azt, hogy két darab készült a toronyból és az egyiket be is építették egy Mk7-es Centurionba, de a harckocsi nem maradt fenn. Minden esetre Bovingtonban megtekinthető a torony, legalábbis ami maradt belőle.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.07.08. 23:32:18