10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Továbbra sem értem. Hiába "előzik le" a légvédelmet úgy, hogy nem lehet lelőni a fegyverek célbajuttatása miatt semmiféle bónuszt nem ad...

Nézd meg az SR-71-et és azt, hogy mennyi volt a hasznos teher. Építesz egy ilyen gépet dollármilliárdokért és a hasznos teher meg lesz kb. 2x2000 fontos bomba vagy 1x5000 font. Remek. A mennyiség miatt meg a dobule digit rendszer hasát fogva lövi le ezt a mennyiséget, ha más cél nincs a közelben és nincs túlterhelve.

Ennél olyan elvetemültebb megoldások vizsálata is ésszerűbb nekem, ha a légvédelemről van szó, hogy hiperszonikus ARM-ot csinálsz vagy bármi. Ez a nyers erő teljesen felesleges a fegyverzet és a fizika korlátai miatt és főleg úgy, hogy mibe kerül megvalósítani. A célok egy résznél eleve kiesik, mert 0 önálló célkeresés képessége lenne és olyan sebességel megy, hogy erre elve képtelen. Ahol meg van ma UAV célmegjelölés vagy bármiféle célmegjelölés, akkor ott egy taktikai vadász röhögve túlél vagy HMZ-n kívül akrámi, ami elvisz SLAM-ER-től kezdve AGM-86-tól a JASSM-ig bezárlóag akrámit. Fillérekért. És már most léteznek.

Ezen felül csak ilyen gépekből álló flotta tűzereje 0, mert elég gép és elég fegyver sincs rajta. Akkor nem egyszerűbb az, amin nagyon okosan elindultak a jenkik? Tomahawk kombinált fejjel és data linkkel, akár HARM szenzorral. Még őrjáratozhat is. A legvérmesebb változat akár kaphatna kevesebb kerót, de lehetne újra felhasználató, ha elég nagy ernyőt teszel bele.

Na ezeket kombináld és a hiperszonikus vackod képessége engem max. röhögésre késztet ráadásul annyira célspecifikus, hogy semmi másra nem jó. Ezek az elképzelt fegyverrendszerek, meg akár modulárisak is lehetnek, tehát ha ilyan CM vagy olyan CM kell, akkor máshogy legózod össze. Fillérekért.

Száz ennél jobb ötletem van, ha a doble digit vag bármilyen SAM rendszer a probléma. Ilyen eszementen drága hülyeség eszembe nem jutna.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.08. 19:56:08