-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ez elméletnek szép, csak ha elfordul a csapásmérő, akkor hogyan is kerül a cél közelébe...? Ha meg ilyen hatótávolságú stand-off fegyvere van, akkor meg minek hiperszonikus platfrom...? A horizont alól ma bármelyik félkomoly kisebb CM elrepülp 200-600 km-re. Fillérekbe kerülnek egy hiperszonikus vacakhoz képest és léteznek már most.
Ahogy az ezek levadászására szánt eszközök is. Hiperszonikus gépre viszont senki sincs felkészülve.
A B-1A idején már az asztalon volt a B-2 koncepciója?
A lopakodó bombázó koncepció igen, hiszen ekkor már élt a Have Blue program.
Have Blue
Persze ettől még nagyon jó politikai ütőkártya is lehetett a kezében a szovjetekkel szemben a leszerelési tárgyalásoknál.
Vagy a Tu-160-nak van terepkövető képessége?
Én úgy tudom van.
Pont erről beszélek. Ilyen hiperszonikus ökörségeken jár egyesek agya mikor ki***** rongyos 2-3 milliárd nincs újrahajtóművezésre, ami részben vissza is termelné a költséget az alacsonyabb fogyasztás miatt. Ilyenkor vakarom a fejem, hogy ez a világ vezető hatalma...?
Én úgy fogalmaznék, hogy nincs egységes koncepció, hanem egymással hadakozó koncepciók hada, amelyek egymást gáncsolják el orrba-szájba. Egyébként még mindig arról beszélünk, hogy az X-51 tíz év alatt került 140 millió dollárba. Szóval igazából ahhoz képest, hogy később mit nyújthat, nem egy drága program...
Az ilyen hiperszonikus vacakhoz képest fillérekért túl lehet terhelni a légvédelmi rendszert a HMZ-n kívül akár horizont alatt. Akkor minek pazaroljam az erőmet arra, hogy repüljek olyan magasan, ahol játsza nyomon követ egy 30 éves Sz-300P is és lekapja a bejövő kevés fegyert?
Csakhogy a hiperszonikus gép lazán átrepülhet a légvédelmi zárózónákon, és csak integethetnek neki. A háttérországban álló kritikus célpontokat így is lehet támadni, és az útba eső légvédelmi egységeket máris negáltad...
Kit érdekel a hiperszonik platform, ha az általa indított kevés fegyvert erőlködés nélkül kapja le az a légvédelmi renszer,
Megkérdezhetem miért veszed biztosra, hogy a beérkező fegyvert képes a légvédelem lekapni? Csak emlékeztetőleg, a Kh-15 is ilyen nagy sebességű becsapódással "esik rá" a célpontra.
Ha meg gamechanger, akkor miért nem ragaszkodnak hozzá és miért ilyen röhejes hiperszonikus izét akarnak?
Mikor állt a B-2A rendszerbe? Nyilván akkor volt game-changer, de azért azóta eltelt két évtized. Manapság már sokkal felkészültebbek lehetnek rá az ellenfelek, mint akkor...
A Hiperszonik gépnél hiába van meg ez, ha az általa indított fegyverek semmivel sem túlélő képesebbek, mint egy "ezer éves" B-52-ről indítva. Akkor meg minek...?
Bocsánat, de miért kötöd az ebet a karóhoz, mely szerint egy hiperszonikus (bombázó)gép csak és kizárólag a meglévő fegyverekkel lehet felszerelve?