95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    F-22 airframe.
  • molnibalage83
    Akkor viszont csettint és füttyent, bár ennek sincs sok értelme. 6-8 db ilyen bombánál többet egy gépr rakni értelmetlen.
  • Papichulo

Ez az SDB kinai analogiaja, az LS-6 100kg-os valtozata.
  • molnibalage83
    Szerintem 250 kg sima HE. A típusjelzésről dunsztom sincs.
  • F1End
    Ezek egyébként milyen bombák rajta?
  • molnibalage83
    Teljesen értelmetlen konfig.
  • z0ty4
    China People's Liberation Army AirForce PLAAF SU 30MKK

van rajta cucc szépen :)
  • Freeda Krueger
    Azért az látszik hogy törődtek vele,alkatrész szerezni sem lehet akkora gond .Végülis az értékéből semmit sem von le az sem ha háború utáni gyártás.
    Mindenesetre jó messzire jutott akkor a gyártól...
  • Papichulo
    Ez igen! A jetfly.hu gyorsabb, mint a orosz hirugynokseg :)
  • [NST]Cifu
    Deja Vu... (Áprilisi hír ugyanerről)
  • Papichulo
    Oroszorszag egy szazadra csokkentette a PAK-FA megrendeleset (forras)

Sokkolo... ki gondolta volna?! Szerintem ez lesz a sorsa a 2k+ T14-nek es a tobbi szep kis makettnek is.
  • Kurfürst
    Valami olyasmit olvastam hogy a Párduc nem teljesen patinás - a háború után a britek az eredeti gyártósoron még összrekattak a melósokkal párat zsír újan és tesztelgették egy kicsit. Ez ha jól tudom ebből a "háború utáni" sorozatból van.
  • SZUsszan
    Nem volt fegyvere. Ha lett volna, biztos ő is ezt tette volna.
  • fonak
    USA-ban beleeresztett volna a másik rendőr egy tárat...
  • molnibalage83
    A képen látható F-15 konfignak az égvilágon semmi értelme. Mellesleg a mostani F-15E nem tudja ezt, mert nincs hozzá sem ez sem külső szárnyfüggesztő. Az F-35 4x2000 fontos bombát és 4xAIM-120-at erőlködés nélkül elvisz a belső tér + függesztőkkel és ez a realitás az F-15E számára is és még mindig van üres függesztője a szárnyak alatt pótosnak.
  • millerius
    Ez is benne van a pakliban, hiszen rövidstartos/ventilátor-üzemmódos nekifutásnál az áramláshoz képest állásszögben nyitott terelőlemez plusz felhajtóerőt generál (meg persze légellenállást is, ami rontja a gyorsulást), ráadásul a ventilátorba terelt plusz levegőmennyiséggel megnöveli a ventilátor toló/emelő teljesítményét is, de nem akartam kisregényt írni.
  • [NST]Cifu
    Ilyen képeket elnézegetve azért néha hümmögök, hogy oké, hogy nagy az F-35A fegyverterhelése, de képes lesz majd pótolni az F-15E-ket?
  • [NST]Cifu
    Korrektálva lettem, viszont én határozottan emlékszem egy olyan kitételre is, hogy nekirugaszkodáskor a nagy batár ajtó áramlásterelőként is működik, és növeli a rotor emelőerejét.
  • repvez
    Variációk egy témára :)
  • millerius
    Az X-35/F-35 ventilátor és hajtómű másodlagos szívócsatorna ajtóit főleg azért kellett megváltoztatni, mert a legkritikusabb üzemmódon, nagyon kis sebességnél és lebegésben a ventilátor előlröl-hátulról egyformán szívta/fogyasztotta a levegőt. A baj csak az volt, hogy a ventilátor mögötti hátsó légtér az már inkább a hajtómű-szívócsatorna "felségterülete", az onnan elvett levegő részben a hajtómű-tolóerőből hiányzott, de ez a kisebbik baj volt, hiszen közel ennyi plusz viszont megjelent a ventilátor toló/emelő teljesítményében. A sokkal nagyobb problémát az jelentette, hogy a hajtóműtől elszívott levegő ott a hűtőlevegő-áramkörből hiányzott igazán, ez pedig pluszként durva hajtómű-hőterhelést és ezzel élettartam-csökkenést okozott volna. Ezért kellett az ajtók módosításával a két szívott légteret a protohoz képest sokkal határozottabban elválasztani.
  • [NST]Cifu
    Komoly áramlástan indokok miatt döntöttek a kialakítás mellett, az X-35B-nek két irányba nyíló, jóval kisebb méretű ajtajai voltak, de egyfelől a rotor beömlőnyílása körül a légáramlás nem volt elég kiszámítható, ami például viharos időben a függőleges leszállásnál káros lehet gépre és emberre. Ráadásul ugyebár az F-35B nehezebb lett a vártnál, így valahonnan plusz emelőerőt kellett keríteni. A hatalmas ajtó terelőlapként is funkcionál felszálláskor, javítva az emelőrotor által termelt felhajtóerőt.

Egyébként a légáramlás miatt változtatták meg a másodlagos beömlőnyílást is, az emelőhajtómű beömlőnyílása mögött...

X-35B

X-35B

F-35B
  • SZUsszan
    Öreg hiba, ritkán előfordul és sokkal rosszabb kimenetele is lehet.

Erőszakos 18+os videó, gyilkosság látható rajta:

• Willenbrock
    :O Öreg hogy leszerelte a négert, volt jélekjelenléte és technikája az biztos.
  • z0ty4
    Off:

tudom, hogy nem HT, de ennél mi a f*** keres fegyver?

video
    ON:
    Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2015.07.05. 00:22:54
  • JanáJ
    És te meg én vagyunk olyan hülyék, hogy beléjük állunk. :-)

@Repvez: Ezt most én sem értem. Sérülékeny, meg csúnya? Nemá. :-)
  • Hpasp #69147
    Ha csak a két legtávolabbi elemet tartjuk bekapcsolva, akkor is szépen látható a nyaláb eltérítés...
  • Hpasp #69146
    Ugyanígy. Az összes visszavert jelet elemenként, a kisugárzással azonos késleltetéssel irányítja a mono-impulzus vevőkbe.
    A nyaláb felőli céljelek azonos időben (felerősítve) kerülnek a vevőkbe, a többi időben szétkenődik.

A 4 mono-impulzus vevő meghatározza a cél pontos helyét a nyalábban.
    Mivel ezek digitális radarok (csak meghatározott mennyiségű célt tudnak kezelni), jön még egy doppler szűrő ami eldobja a ~150km/h -nál lassabb célokat (földről / felhőkről visszavert jelek).

Mivel az imp-doppler radaroknak van vaksebességük (adott távolságon/sebességen nem látja a célt) ezért itt kezdődik a digitális trükközés...
  • repvez
    ÉS ebből hogy lesz céldetektálás? ugy értem, hogy a visszavert jelet , hogy találja meg .
  • Hpasp #69144
    Ami miatt megcsináltam, hogy ki akartam próbálni mi történik ha 1~2 elemet kikapcsolok...
    ... 2 elem kikapcsolása esetén szinte nem is változik a nyaláb, pedig ez az alkatrészek több mint 10%-a!

• ximix #69143
    Én is kamilláztam, a legjobb kép amikor 3 fehér ruhás tengerésztiszt behatóan vizsgál két makettet :)
  • molnibalage83
    Bár az installnál egy ddl miatt problémázott működik. És fasza. A BMS4 kinti fórumáról idézem.

Indeed very useful to demonstrate how it works !
    Hpasp never cease to amaze
  • Papichulo
    Makettepitesben eleg erosek az oroszok :)
  • ximix #69140
    Orosz katonai "vidámpark"

Új dízel moci a haditengerészetnek ha jól vettem ki 20 henger 10.000Le.

• Palinko
    jó mit is vártunk a Russia Todaytől? Csodálom hogy a P51 nem nyomja le az F35öt a híreikben.
  • repvez
    Én is komolyan mondom, elolvastad és meg is értetted, hogy mit irtam? Az ajtók kialakitásával van bajom, nem azzal, hogy honnan kap levegőt, és hogy most ventilátornak hivod vagy emelő hajtóműnek. Tudom nagyon jól, hogy csak ventilátor van ott,de a hajtást a hajtómű szolgáltatja igy a része neki és kész , kár is belemenni a dologban , de már megint abba kötsz bele amire senki nem szolt, csak hogy tudd verni magad.

Tom: Persze tisztában vagyok vele, hogy ez igy a megfelelő a kialakitáshoz,de akkor is furcsa egy megoldás.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.07.03. 23:25:15
  • VO101Tom
    Gondolod, hogy a Northopnál véletlen akadtak volna erre a megoldásra, mert nem jutott eszükbe jobb? A nagy légellenállás nagyon jól jön lassításkor. Azt az emelő hajtóművet még bőven átesési sebesség fölött kell indítani, viszont azzal a nyitott pajtaajtóval sokkal hamarabb lelassul nulla közeli sebességre...
  • Hpasp #69136
    Mivel az utóbbi időben kérdések merültek fel a fázis-vezérelt antennarács működésével kapcsolatban, összedobtam egy kis magyarázó progit ESRA néven...
    http://sites.google.com/site/samsimulator1972/home

Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2015.07.03. 23:06:55
  • molnibalage83
    ?????

Az emelőhajtómű egy brutális függőleges ventilátor lényegében. Hogy a búbánatos francba kapna jobban levegőt, mint zavartalan szívással ebből az irányból...? Repvez, komolyan mondom...
  • repvez
    Nekem egyelöre nincs semmi bajom az F35-el kivéve a B variáns pajta ajtó méretű kinyiló felületeit. Nem hiszem, hogy ennél jobban nem tudták volna , más megoldással elérni, hogy levegőt kapjon az emelőhajtómű.
    Sérülékeny nagy légellenllást generál nem mellesleg nem szép.
  • molnibalage83
    Az emberek 99,999%-nának gőze sincs a HT-ről így minden ökörséget elhisznek. Az egyik kinti oldalon ezt nyögték be. Tessék kapaszkodni...

US needs to utilize its spying capabilities to get technical info on Russian Su-35 & PAK FA T-50. That should help American engineers build their true next generation aircraft in a couple of decades or so.

De most tényleg, ekkora idiótákkal milyen érdemi kommunikációt lehet folytatni...? Válaszoltam neki, de minek...?