10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A Bobby-k is lőfegyver nélkül kergették a bűnözőket... A bűnözők szempontjából nézve logikus lépés, hiszen ha a rendőrök ellen komolyabban harcot indítanak, akkor a rendőrök is bekeményítenek, így pedig a vége biztosan nem lesz kellemes. A "régi" rendszerben a Jakuza biztosított valamit a rendszernek, ami törvényesen szürke vagy fekete volt (pl. örömlányok), amíg durvulás nélkül intézték ezt, a rendőrség sem erőszakoskodott. Pont ezért most van egy olyan félsz a japánokban is, hogy a Jakuza-Rendőrség viszonya eldurvul, és előbb-utóbb véres leszámolások jöhetnek. Az eddigiek alapján nem erre megy a dolog, sőt, még mindig kiveti (feldobja) a Jakuza a szélsőségesen erőszakos tagjait. Az ő üzletmenetüknek is ártana, ha változnának a dolgok, szóval jelenleg ilyen állapotok alakultak ki...

Európai szemmel persze ez mókásan hat, de a japán gondolkodásmód és nevelés alapja a becsület, és ezt nagyon komolyan is veszik, még a bűnözők is.

Nagyon mellémenve, az unokabátyám japán nőt vett el feleségül, az apósa eljött Magyarországra, de csak az anyós és a lánya hosszas kérlelésére jött ki a hotelszobából az esküvőre, mert számára óriási szégyen, hogy egy ősi család (Tanaka) leszármazottja egy gaijinhez megy feleségül, sőt, nem is japánban akar élni. Ezek felvett szociológiai / társadalmi nézetek, és olyan szinten beleivódtak a mindennapokba, amihez hasonlót magyar szemmel nem is igen tudnék mondani (akartam mondani az üdvözlő kézfogást, vagy az előzékenységet a nőkkel szemben, de rögtön realizáltam, mennyire maradi és ódivatú is az én neveltetésem... :D ).

Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.06.24. 07:40:45