10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • davidbog
    Hát az nem meglepő, hogy ilyen az E-50 és annál nagyobb gépekről nem talált páncélvadász vagy egyéb modosított verziót. Végignézve a német 2. vh-s harcjárműveket és a dátumokat azért azt lehet látni, hogy elég következetesek voltak. Szerintem soha nem volt olyan, hogy még csak a tervező asztalon lévő harckocsiból már volt páncélvadász verzió is. A páncélvadász változatok mindig csak már a kipróbált alvázra, testre készültek. Hisz épp az volt a lényeg, hogy a már kipróbált működő alvázra, erőátviteli rendszerre építenek egy AT verziót, ami így könnyebben, gyorsabban gyártható és olcsó.
    Volt pár Waffenträger, de az meg teljesen más kategória.
    Ezért szerintem eleve hülyeségek az ilyen Alligator, Jagdpanzer E-100, Jagdpanzer E-75 koncepciók. Jópár ilyen kreált harckocsi van. Tipikusan német vagy japán, mert náluk kicsit hihetőbb az, hogy most került elő valami a szétszóródott, elkallódott tervekből. (A WoT-ba hamarosan jön a japán nehéz harckocsi ág, véleményem szerint minimum 1/3-a fake lesz...)

A francia 17,7"-est most kérdeztem meg, van rajz a lövegről meg a lövedékről és kivetőtöltetről + rövd leírás műszaki adatokkal. A Warship 2011-ben szerepel. Ezeket a könyveket a Conway adja ki minden évben (volt egy időszak amikor két évente jött ki), eredetileg negyedévente megjelenő folyóirat volt és a 88-tól lett évkönyv, az évkönyvek kb 120 oldalasak. Nekem nincsen meg egyik se.