-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
A L/130-as méretaránya 1:10, akkor elvileg az egy A0-as rajzlapra fér rá. Nekem is van olyan A2-es grafikonom, ami A4-es darabonként van beszkennelve. Hát azért na, nem egy főnyeremény. De legalább megvan.
Ha nincs megfelelő céleszköz, noda bene egyszerűen lefotózod az egészet. ;)
Én is 'digitalizáltam' így A0-ás épülettervet. :)
Talán, mert most van pár olyan ember aki könnyen hozzáfér ezekhez a levéltárakban, pl a sikeres tankos MMO-k referensei, akik nem akarnak könyvet írni ezért nem ülnek a megszerzett dokumentumokon.
Ebben természetesen igazad van / lehet, de én például az E-szériánál nagyon vakartam / vakarom a fejem. A militaryphotos-on írta egy ürge úgy két éve a különféle berakott E-100 verziókra (2x 88-as légvédelmi, meg ilyenek), hogy konkrétan tök szép és jó, de ő haditechnikai történész szakmáját tekintve (írta melyik múzeumban, de már nem emlékszem a részletekre), de még csak hasonlót se talált soha egy levéltárban sem... Szóval azért érdekes dolgok ezek. A múlt-hamisitás nem ismeretlen fogalom, és ilyen téren sem csodálkoznék, ha erről lenne szó...
Hasonló van most hajóknál. Rengeteg papíron létező hajóról, lövegről van eredeti rajz vagy tervdokumentáció, csak sokszor nem az interneten. Szerintem a francia 17,7"-es 1920-as lövegről se sokan hallottak itt a fórumon
Hallani (olvasni) hallottam róla, de van valami konkrétum információ is?