-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igen, ezzel is számoltam. De én valahogy magamból indulok ki, aki legalább képes két információ darabot összerakni.
Még a II. vh public filmhíradónál is ment a szöveg, hogy Saipan vagy mittomén melyik sziget azért volt fontos, mert onnantól a bombázók Japán számára is elvitték haza a háborút. Ez nem titkos volt, ez ment a híradó/propaganda címén. Akkor mindenki moziba járt, mindenki hallotta ezt.
Aztán, látsz egy 1:1 B-29 másolatot a háború után 4 évvel, amire mondják, hogy fúúúúúúúúú, de veszélyes. Aztán megnézed, hogy a saját B-29 honnan hova repült és látsz egy 3000 km alatti harcászati hatósugarat. Aztán fogod magad és megnézed ennek a távolságnak a mondjuk a 1,2-szeresét, ha biztosra akarsz menni, és konstatállod, hogy Anchorage-ig nem érne el egyetlen szovjet gép sem, nemhogy nagyvároskat vagy az USA belső területét..
No offense, de ezt egy 18 évesnek képesnek kellene lennie abszolválni ezt, ha emlékszik egy kicsit is arra, hogy mi volt 4 évvel azelőtt.
Persze egy olyan országban, ahol Rick Santorum és hasonló szintű ostoba barmok akár többször is szenátorok lehetnek elnöki aspirációkkal, akkor nincs sok illúziom afelől, hogy mekkora hülyeségeket hitt el akkor a gyök2 szavazó...
Amikor meglátták a Tu-16/Tu-95 gépeket, akkor már elhiszem, hogy éreztem volna az igényét talán még én is, de a Tu-4 egyszerűen minden volt, csak nem fenyegtés. Legfeljebb az európai NATO államok számára volt az.