10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Jogszabályban nincs meg innentől fogva egy bevonási eljárásnál nincs támpont.

Támpont azért az, hogy mit oktatnak, mert bevonási eljárásnál hivatkozol arra, hogy neked így oktatták le. Ha nem fogadják el, akkor jöhet az oktató beidéztetése, és utána már érdekes a szituáció, mert kétlem, hogy (adott esetben) a fehérvári rendőrségen szervezett hivatalos fegyverismereti oktatást fogják majd megkérdőjelezni...

Ezek sajnos csak terjedő okosságok, próbálj ezekre hivatkozni egy bírósági tárgyaláson.

Mi a fenéért ne hivatkoznál rá? Az én oktatóm egy katonai ex-ezredes volt, komoly rendőrségi háttérkapcsolatokkal. Simán arra hivatkoznék, hogy én csak a leoktatott anyagnak megfelelően viselkedtem...

Kvázi ha valaki aláírja papírodat (pk.), van pszichód és fegyvervizsgád írsz egy thrillert, hogy mennyire fenyegetve vagy akkor, illetve ha olyan szintű játékos vagy akinek alázatosan jelentem meghoztuk a az engedélyt megy a dolog , akkor mindenféle gyakorlati képzés, oktatás nélkül fegyverrel rohangálhatsz. Évente be kell vinni egy papírt, hogy voltál lőtéren. Ennyi.
    Ehhez nem is lehet hasonlítani, milyen pénz és energia sportfegyvert tartani.

Két megjegyzés:

1.: Vadászfegyvert tartani még egyszerűbb, hiszen elég a fegyverismereti vizsga, kell egy vadászvizsga, kiváltod a vadászjegyedet, és ezek után korlátozás nélküli fegyvert és lőszert tarthatsz. Míg ugyebár önvédelmi és sportfegyvernél van limit.
    2.: Mert ugye nem láttunk tömegével sportfegyverként beiratott FÉG P9R-eket, rövid csövű .357-es revolvert, vagy Glock-17-est a szigorítás előtt (és az után is)? Mert ugye azóta se láttunk sportversenyen olyat, hogy egy delikvens lőlapjának sértetlen volt a fekete kör, de aztán a jegyzőkönybe már az került, hogy megvan a kívánt minősítés?

Nem azt vitatom el, amit írsz, hanem arra mutatok rá, hogy sajnos ez a probléma nem csak az önvédelmi fegyvereknél áll fent...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.05.31. 18:36:30