-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
aksurv2 #68502 Hát dunno, nálunk két éve csinált egy srác nálunk fegyverismeretit, és Fehérváron konkrétan oktatták, hogy mi minősül rejtve viselésnek (a fegyvert úgy kell viselni, hogy még véletlen mozdulattal se lehessen felfedni, tehát például váltok viselése esetén begombolt zakó vagy legalább félig felhúzott dzseki viselése szükséges). :
:
Jogszabályban nincs meg innentől fogva egy bevonási eljárásnál nincs támpont.
Amikor én tanultam, nekem elég szépen levezették a javallott eljárást, hogy elkerülni a konfliktust, ha lehet, ha van rá mód, szóban rendezni, fegyvert mikor lehet elővenni (ha rögtön életveszélyben vagy, értelemszerűen egyből), hogy célszerű tüzelni (duplázás), sőt, még arra is kitértek, hogy noha lehetőleg kerülni kell az élet kioltását, de természetesen nem hivatalosan az javallott, hogy a másik fél garantáltan meghaljon - akkor ugyanis nincs vita, szembesítés, stb... :
:
Ezek sajnos csak terjedő okosságok, próbálj ezekre hivatkozni egy bírósági tárgyaláson.
Nincs önvédelmi képzés és főleg nincs erre való gyakorlati HIVATALOS képzés.
Kvázi ha valaki aláírja papírodat (pk.), van pszichód és fegyvervizsgád írsz egy thrillert, hogy mennyire fenyegetve vagy akkor, illetve ha olyan szintű játékos vagy akinek alázatosan jelentem meghoztuk a az engedélyt megy a dolog , akkor mindenféle gyakorlati képzés, oktatás nélkül fegyverrel rohangálhatsz. Évente be kell vinni egy papírt, hogy voltál lőtéren. Ennyi.
Ehhez nem is lehet hasonlítani, milyen pénz és energia sportfegyvert tartani.