10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Erről egy rohadt szó nincs fegyvervizsgán sem a törvényben. A rejtve viselés előírás, de nincs definiálva, tehát bármit állíthat az intézkedő rendőr.

Hát dunno, nálunk két éve csinált egy srác nálunk fegyverismeretit, és Fehérváron konkrétan oktatták, hogy mi minősül rejtve viselésnek (a fegyvert úgy kell viselni, hogy még véletlen mozdulattal se lehessen felfedni, tehát például váltok viselése esetén begombolt zakó vagy legalább félig felhúzott dzseki viselése szükséges).

Az egész fegyvervizsga egy teljesen értelmetlen baromság, semmi gyakorlati haszna nincs.

Én több gyakorlatot tennék bele, tény, de hogy értelmetlen baromság, az nem kicsit túlzás. Ez inkább az oktatótól függ, szvsz....

Az önvédelemmel kapcsolatban egy szó nem hangzik el...

Amikor én tanultam, nekem elég szépen levezették a javallott eljárást, hogy elkerülni a konfliktust, ha lehet, ha van rá mód, szóban rendezni, fegyvert mikor lehet elővenni (ha rögtön életveszélyben vagy, értelemszerűen egyből), hogy célszerű tüzelni (duplázás), sőt, még arra is kitértek, hogy noha lehetőleg kerülni kell az élet kioltását, de természetesen nem hivatalosan az javallott, hogy a másik fél garantáltan meghaljon - akkor ugyanis nincs vita, szembesítés, stb...

... a rendőröknek fogalma sincs róla.

Sok egyéb mellett (erre azt szoktam felhozni példának, amikor mi vittük be a rendőrségre a sportlőtérre vonatkozó jogszabály-gyűjteményt, mert nem voltak tisztába vele)...

Olyanok tartják akikre egy légpisztolyt se lehetne rábízni.

Én olyan rendőrt is láttam lőtéren, akire detto nem bíznék légpisztolyt sem, pedig tőle hivatalból elvárás lenne...

Ezzel valamilyen szinten egyetértek, de akkor már nem a fegyvertörvényről, hanem társadalmi szinten beszélünk a problémákról, mert ez nem csak fegyvertartási terén van így, hanem úgy anblokk a döntéshozók és jogkövetést biztosító szervek alkalmatlanságáról...

[quote]A célhoz kötött fegyvertartás, illetve önvédelem indoklása a náci német közigazgatás találmánya.

Bocsi, én másként tudom, már a briteknél a századforduló előtt volt fegyvertörvény, igaz ha jól rémlik, azt a párbalyfegyverek miatt hozták létre.

Bármilyen szabályozásnak az alkalmasságon kéne alapulnia, nem pedig célon, a fegyver is csak egy eszköz arra való, amire használod, ha sport akkor sportra ha önvédelemre, lényeg, hogy tud megmutatni, hogy alkalmas vagy az adott célra.

Ez megint olyan dolog, amivel egyetértek.