-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JYeti #67934 G36 privát teszt. Mi lehet az igazság?
http://www.thefirearmblog.com/blog/2015/04/27/test-g36s-alleged-accuracy-problems/
- Elég meglepő nekem, hogy kb. 20 éve rendszerben van a fegyver, és 15 év után (2010-ben voltak az első jelentések, ha jól értem) realizálják, hogy "mégse jó".
- A HK elég nagy tapasztalattal rendelkező gyár, biztos tudta, hogy milyen specifikációkkal bír a puska. Nyilván nem tévedhetetlen (talán az A2-nél cserélték az elejét műanyagról aluminiumra, hogy jobban bírja a hőterhelést), de azért elég banális hibának tűnne, ha a fegyver pontossága már attól drámaian esne, ha 30 fok feletti helyen használnák, vagy két tárat ellőnének vele.
- Más országokban is használják a G36-ot, ezekben nem vetették alá kiterjedt tesztelésnek? Az ilyen banális hibák gondolom azonnal előjönnének.
- Nyilván lehet valami alapja ennek az egész dolognak, ha ekkora port kavartak belőle. Itt azonban nem feltétlenül az a kérdés, hogy maga a fegyver pontatlanabbá válik-e, ha felmelegszik a cső (ez gondolom teljesen normális minden fegyvernél), hanem, hogy más hasonló fegyverekhez képest lényegesen pontatlanabb-e ilyen körülmények között. Úgy olvastam, hogy a német kormány tesztjében nem is hasonló gépkarabéllyal hasonlították össze, hanem a HK416 vastagabb csövű változatával, ahol borítékolható az eredmény.
- Nem lehet, hogy itt a fegyverrel alapvetően semmi gond, hanem politikai döntés született? Hogy így akarják igazolni a váltást pl. HK416-ra? De akkor miért szükséges szétrombolni a HK és a G36 hírnevét?
Y