10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Még ott sem volt elég erő benne, mert túl sűrű volt a 2. alkalommal a légkör. Nem a gépet kellett odéb tolni, csak a gép tengely körül forgatása volt a cél baromi alacsony CAS-nál.

Az NF-104A RCS rakétái 190N (hossztengely irányú) illetve 500N (függőleges és kereszttengely) erővel rendelkező H2O2 hajtóművek voltak, és a cél velük az volt, hogy az analóg irányítású RCS-el való manőverezést gyakorolják a pilóták a Dyna-Soar-hoz való repülléshez (illetve általánosságban). Nyilván nem az volt a cél vele, hogy extrém manőverekbe vigyék a pilóták a gépet...

Mondom ahhoz, hogy a szárny felhajtó erejéhez mérhető erőt csinálj több száz tönna tolóerő kell.

Ha a felhajtóerőhöz mérhetőt akarsz, igen, de azért itt nem erről a nagyságrendről beszélünk (hiszen az a gravitáció legyőzéséhez szükséges), hanem cirka eggyel kisebbről. Tény, hogy ez nem kis méret, de mégegyszer: mint opció, létezik. Nyilván nem ok nélkül nyúlnak persze a TVC-hez inkább, ami egyszerűbb megoldás.

A probléma nagyságrendjét sem mérted fel helyesen, pedig gimis fizika kell hozzá...

Én egy opciót hoztam fel. Jöhettem volna a TVC-vel vagy egyszerűen csak limitálás nélküli (vagy legalábbis alacsonyabb limitekkel rendelkező) aerodinamikai vezérsíkokkal, de nem jót választottam ki. Túl extrém megoldást hoztam fel, ezt aláírom.