-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem szakmai, hanem laikusnak szánt válasz volt. Azt pedig a válaszodban te is elismered, hogy valóban képes lehet egy pilóta nélküli gép olyan manőverekre, amelyekre ember vezette nem.
Nem, pontosan ezt tagadom. Ha kiszednéd az összes létfennartó rendszert bármelyik csúcsvadászból és nem lenne pilótafülke és a autonóm repülés plusz tömege legye optimista esetben 0, akkor sem az ember lenne a korlát. Egyszerűen közepes magasságban nincs olyan tolerő és fejlhajtó erő tartalék egy ésszerűen tervezett harci gép esetén, ahol összetudnál ilyet hozni a mai technikával.
Ha a te szinteden akarom mondani, akkor a gép aerodinamikailag sokkal "tisztább" lehet, hiszen nincs szükség buborék kabintetőre, a gép könnyebb lehet, nincs szükség OBOGS-ra, katapultülésre, kijelzőkre, stb.
Lásd fent. Kb. meg kellene duplázni a Ps-t közepes magasságban, hogy az MI komolyan tényező legyen az emberi fiziológiához képest.
Egyébként én élnék azért a feltartott ujj jogával, és megjegyezném, hogy egy dedikált pilóta nélküli gép képes lehet olyan 20-30G-s kitérő manőverre, amivel akár egy légiharc-rakétatalálatot is elkerülhet.
És honnan lopja ehhez a felhajtó és tolóerőt? Ezen felül pont a kritikus pillanatban kéne, amihez a rakéta távolságát kellene ismerni. Ez az, ami nem megy...
Az összes jelenlegi UCAV. Viszont itt a jövőbeni lehetőségeket latolgattunk, szóval nem tartom relevánsnak ezt az érvelést.
Lásd fent, egy minden tömegelhagyás és 0 plusztömegű F-22 esetén sem állna fent ez a helyzet. Pedig az F-22 a vadászok királya repteljesítmény terén és irgalmatan drága...
A gépre hat G erő, csak a G limitnél nem kell a pilótát figyelembe venni. Az pedig hogy most még nincs, és tudomásunk szerint legalábbis nem tervez senki, még nem jelenti azt, hogy nem is fog senki tervezni ilyet. Én például a NGAD programnál nem csodálkoznék ezen.
Pongyolán fogalmaztam. A gépre persze, hogy hat erő, csak az MI-t és a szenzorait nem érdekli, nem szűkül be a látótér, nem kell légzési koncentrálni, stb.