-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
davidbog #67766 A kinyúló testbe én elektronikát gondoltam és a motortélnél meg üzemanyagot. Lőszer nem valószínű, mert feltételezhetően automata töltős és úgy megoldani a tárolót, hogy ott is legyen lőszer az felesleges és bonyolult. A motortérnél ott van a kipufogócsonk, gondolom mögötte a dob.
A motor élettartamnál én a nagyjavítási időre gondoltam. Másnak nincs is értelme, kopott, elhasználódott alkatrészekkel felesleges használni a motort. 1000-2000 óránál mire gondoltál? Maximális teljesítményre számítva vagy általános használat?
67759-re: Jó hát ennyi erővel akkor egyik motor se új, mindegyik a 1800-as évek második felében megalkotott motoroktól származik. :D Ha már más a furat, löket, főtengely geomatriája, szelepek geometriája, vezérműtengyely, akkor akár új motornak is lehet tekinteni.
Kár hogy nem nagyon vannak nyomaték adatok. A Perkins 4150 Nm-én meglepődtem, kicsit keveslem. Az '50-60-as évekbeli harckocsi diesel-motorok is tudtak, átlagban 2500-3000 Nm-t.