10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Teljesen máshogy súlyozzuk a dolgok fontosságát. Én például az AR-15-ből eredő fegyverek legjobb tulajdonságának pont azt tartom, hogy van tárkioldó, aminek a megnyomására a tár szabadon kiesik a fegyverből. Mint ahogy egy normális pisztolyból is szabadon kiesik. És a tárkioldó is logikusan azzal az újjal működtethető ami az elsütőbillentyűt húzza meg. Mert tárkioldás közben nem kell az elsütőbillentyűt meghúzni. Ezért pont alkalmas a tárkioldót megnyomni, és a markolat fogásán se kell változtatni.

Az M16 és M4 utat talált a fegyveres erőkhöz szerte a világban. Mint az átlagos katona fegyvere és mint a különleges katonai alakulatok fegyvere. Hasonlóan a rendőri erőkhöz is utat talált. Napjainkban egyre terjed. Miután az AR-15-ön alapuló fegyver gázdugattyút kapott ez a folyamat láthatóan hatalmas lökést kapott. Olyan országokban is terjed, amiket nem lehet azzal vádolni, hogy nyomás nehezedne rájuk.

Például Franciaország. Nekem úgy tűnik kimondottan ellenállnak az USA dominanciának. A németeket se szerethetik különösebben. Állítólag a belgákat lenézik. De több katonai és belügyi különleges alakulatuk is AR-15-ön alapuló fegyvert használ. HK416-ot, HK417-et, FN SCAR-t.

Most meg itt a SIG Sauer MPX is, egy lekicsinyített változat az AR-15 családfán. Kíváncsi vagyok, hova fogja majd kifutni magát ez konstrukció. Amit Eugene Stoner és csapata tervezett.