10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • aksurv2
    A sportlövő alatt mit értesz? Rapid shooting? 10m pisztoly? 25m pisztoly?
    Az, hogy komoly az információcsere, azt mondjuk ahhoz tudnám hasonlítani, mint az autóverseny és a taxisok kapcsolata. Mindkettő ugyanolyan elven működő járműveket használ, de teljesen eltérő célra. Persze, hogy érdekli az egyiket, mit csinál a másik, de teljesen mások az igények...

Szituációs lövészet
    IPSC, IDPA, USPA, vegyes rendvédelmi sportlövő versenyek.
    Elég jelentős a rendvédelemben dolgozók aránya ezeken versenyeken. IDPA verseny szabályait, értékelését használják legtöbb rendvédelmi versenyen. Drillek fegyverek irányzékok eljárások stb. jönnek mennek pl. SIG p226 Tacops egy rendszeresített fegyver nem egy egységnél, de sokan vannak akik ezzel versenyeznek. Ennek fegyvernek rengeteg része versenyzőktől jött pl. tártölcsérré alakított markolathéj custom 20 db-os tár.
    Vannak más dolgok is. Én pl. 3 hete olyan pályán mentem végig ahol a a feladat komplett háztakarítás volt szobáról szobára. Ezt IPSC szabály szerint kellett meglőni, tehát lehetett tolni, ugyan ezt IDPA szabályok szerint életszerűen, taktikailag helyesen vérpisilős lett volna.
    A feladatok amit lövőnek végre kell hajtani ha pusztán lövészet szempontjából nézzük hasonlóak. Sokan az aktívak azért versenyeznek szolgálati fegyverrel hogy pont a stresszet szokják. Az se rossz dolog amikor veszi valaki fáradtságot és elmondja, megmutatja, hogy hogy kell taktikailag helyesen meglőni az általad is épített pályát. Én pl. pálya tervezésnél próbálok megtörtént eseteket lemodellezni.
    De még egyszer hangsúlyozom a kettő két szigorúan elkülönült terület a hasonlóság lövészeti eljárásokban mozgásban stb. van csak. Nagyon nem mindegy mi a cél papír v. élő lélegző ember.
    Revolverezés. Én gyakorlatilag csak egy hasznát látom, hogy rá lehet revolverezni csettes lőszerre. Pa-63-mal is ki lehet dolgozni egy pontlövő feladatot, de ez átlagos usernél stressz alatt nem fog működni. Elég sokat vagyok versenyen látom az eredményeket szignifikánsan rosszabbak az eredmények revolverezésnél. Ezért jobbak az SA v. strikeres fegyverek.
    Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2015.04.11. 00:25:56