-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Elnézést, hogy csak most válaszolok, de nem volt időm.
Ilyen miatt nem kérünk elnézést, van, hogy egy hónapig is eltünök, és még read-only módba se nagyon van időm ránézni a topicra. Ez sajnos az élet hozadéka. ;)
Alapvetően nem értem, miért gondolod, hogy elavult az 1911 rendszer ez alatt (marokbiztosítós tokbiztosítós SA rendszert értem, mindegy eredeti WW2 v. modern custom). Lövészet szempontjából (tehát, ha el kell találni valamit) a legjobb rendszer.
Elavult alatt azt értem, hogy nem műanyag tokos, holott igazából csaknem minden modern maroklőfegyver már áttért erre. A korábbi ódzkodás a műanyag tokoktól alaptalannak bizonyult. A rendszerében azt értem, hogy mellőz minden modern hozadékot akár biztosító (pl. Glock-rendszer), akár működés (pl. USP gumigyűrű a csövön), akár más téren (pl. speciális lőszer, mint az FN Five-Seven).
Ettől mondjuk pont vonzó lesz a konzervatív lövők számára, akik a falra másznak az ilyesmiktől, és a 'klasszikusra' eszküsznek.
Sportlövők vs. harcoló userek. Az alkalmazott drillek, mozgás felszerelés stb. egy műveleti egység tagja és sportlövő között sokkal szorosabb mint mondjuk egy mezei járőr között. Nagyon erős ebben az egy dologban az információ csere illetve dolgok átvétele. pl a szögben eltolt CQB irányzékot sportlövő találta ki és onnan került át az SF világba.
A sportlövő alatt mit értesz? Rapid shooting? 10m pisztoly? 25m pisztoly?
Az, hogy komoly az információcsere, azt mondjuk ahhoz tudnám hasonlítani, mint az autóverseny és a taxisok kapcsolata. Mindkettő ugyanolyan elven működő járműveket használ, de teljesen eltérő célra. Persze, hogy érdekli az egyiket, mit csinál a másik, de teljesen mások az igények...
Revolverező fegyver. De elfogja rontani célképet. Én évek ota lövő embereket látok alárántani revolverezéssel. Lehet tippelni milyen hatása van a életveszélynek, ha egy edzésen is berántják. Tegnap előtt pont jó lövőket láttam vele kínlódni, mert nem egyszerű dolog gyenge kézzel revolverezni. A SA-t használó srác meg kényelmesen lőtt eközben.
Vannak DA/SA katonai fegyverek, vannak csak DA katonai fegyverek is, de ettől még megint nem hiszem, hogy ez fog bármit is eldönteni. Én is láttam mindenféle lőkészséget a lőtéren, de az a lőtér. Az pedig, hogy ki milyen lőkészséget tud bemutatni, nagyon nagy szinten a gyakorlástól függ. Én a világ egyik legszörnyűbb fegyverének tartom a PA-63-ast, de a 'lyuknézőnk' (sportbíró) 25 méterről tenyérni területre berakja vele a lövedékeket. Azt mondta, hogy anno nem volt választása, ilyet kapott, ezzel kellett megtanulnia lőni. Meg is tanult vele lőni...
Ha egy katona aláránt folyamatosan az oldalfegyverével való tüzeléskor, akkor az esélyesen kiképzési hiányosság. Persze benne van a pakliban, hogy valami miatt nehézkes lesz vele mindig (pl. fizikai kondició hiánya), de ez megint nem olyan dolog, ahol egy civil lőtér mérvadó kellene, hogy legyen.
Valóságban nagyon kellemetlen dolog egy két colos snubbie-val és P+ v. .357-t lőni. kb. az az élvezeti szintje, mintha egy teleszkópos bottal belevernének a a hüvelyk és mutató ujjad közé.
Az is közhely, hogy önvédelemre két colos snub kell, .357-es kaliberben. Illetve ha már ilyen, akkor .38 Special kell bele... Szélsőségeket kerüljük már...
Az igazság az, ha fegyvert kell használni stressz alatt akkor pillanatok alatt üresre lövöd, tehát nem árt 7 feletti tárkapacitás.
Ez megint nézőpontbeli különbség. Aki pillanatok alatt üresre lövi a fegyverét önvédelmi helyzetben, annak én nem adnék önvédelmi fegyvert...
Lőtáv erre sincs általános recept egyszerűen kell tudni fegyverrel test ellen küzdeni illetve 20 m pontot lőni, ugyanis dolgok csak simán bekövetkeznek ezért nem engedheted, meg azt hogy jósolgatásba bocsátkozz, hogy neked mi ellen kell védekezni.
Megfelelő eszköz a megfelelő célra. Nyilván ha fekete medvére mész, és pisztolyt kell választanod, egy Desert Eagle-t viszel magaddal. Ha viszont nap-mint-nap rejtve viselt önvédelmi fegyverről van szó, akkor lehetőleg kis méretű és könnyű fegyvert célszerű választani, ami egyszerű, mint a bot, könnyű és kis méretű. Vannak öntöltő szekrénytáras fegyverek is, amik megfelelnek ennek a kitételnek, de azért nagyon sok szakértő is inkább a revolvereket ajánlja. Többek között a megbízhatóságuk és egyszerűségük miatt...