10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Szerintem nem megoldhatatlan ugyanoda tenni a tárkioldót egy markolattáras és egy bull-pup fegyveren is.

Nem megoldhatattlan, de teljesen másképpen fogsz egy pisztolyt és egy bull-pup fegyvert tárcserekor. Megoldható természetesen, de ergonómia terén kompromisszumokat kötsz, holott pont onnan indult a dolog, hogy ergonómia terén jobb lenne, ha mindenhol ugyanazzal a mozdulattal tudnád megcsinálni.

Én korábban arról írtam, hogy előnyös lenne egy felhasználó szemszögéből, ha minél több kezelőszerv ugyanott lenne és ugyanúgy működne minél több fegyverkategóriába

Én pedig pont ezt mondom hogy nehéz megoldani ezt, hogy kézreessen, jól működhessen, stb.
    A felhúzókar tipikusan olyan, amit nehéz egységesíteni. Marad a tűzváltó / biztosítókar és a tárkioldó. A tűzváltó megint olyan szerv, amit nehéz egységesíteni, lévén például pisztolynál nem lesz rövid sorozat vagy rögzítettlen sorozatlövés. Erre valamennyire megoldás ugye a Steyr féle rendszer (félig hátrahúzva az elsütőbillentyűt egyes lövés, teljesen elhúzva az elsütőbillentyűt sorozatlövés). Mivel a tokon pisztoly esetén kevés a hely, így elég kevés a lehetőség.

Marad az egyetlen egységesíthető rendszer, a tárkioldó, de ez megint olyan dolog, ami nehezen megoldható, a gépkarabélyoknál nem ok nélkül rakják a tárfészek környékére, hogy ki lehessen venni a tárat egy kézzel (vagyis úgy, hogy a tárra rámarkolva tudod valahogy oldani,). Ez pisztolyoknál teljesen másképpen néz ki.

Szóval a fentiek miatt írom azt, amit írok....