-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Minden gép más MFD és HUD szimbolikával bír, az orosz gépeknél a műhorizont alapvetően más felfogás szerint ad infót. A HOTAS teljesen egyedi minden gépen, stb.
Ezt a témát nem ismerem. De azt hiszem ezek nüansznyi különbségek a repülőgépek között. Fegyvereknél is pl. a tűzváltó állását máshogy jelölik. Délkelet ázsiában mondjuk kanjit használnak. Európai vagy volt európai gyarmatokon esetleg latin betűt. A HK lövedékek sziluettjeit, CZ pöttyöket (ez a két megoldás legalább univerzális és magától érthető). De gondolom pl. egy '50-es évekbeli vadászgépen se csináltak olyat, hogy a pedálok közül az egyik mondjuk középre esik, hogy a függőleges vezérsík kormánylapját az egyik irányba kényelmetlen legyen kitéríteni. Vagy a gépágyút a kisujjal kelljen elsütni. Ma még teljesen megszokott, hogy egy új Glock, Steyr pisztoly-nak csak az egyik oldalon van tárkioldója. Mi van, ha megsérül az ember keze és a másikat használva nem tudja kioldani a tárkioldót? Hogy cserél tárat? Az életben nincs respawn. Meg az is érdekes volt, hogy európában bő fél évszázad kellet, mire kikopott a markolat aljára szerelt tárkioldó és hogy a tárat két kézzel lehet csak kivenni. Az M1911-en már 1911-ben normális tárkioldó volt. Most nem vagyok biztos, de szerintem a tár is magától kiesett, ha megnyomták a tárkioldót. A Heckler & Koch P9-esnek meg a markolat alján volt a tárkioldó. A '60-a évek végén tervezték és talán még ma is valahol szolgálati fegyver.
Szerintem pisztolynál már rég teljesen normálisnak kellene lennie, hogy ugyanúgy lehet használni mindkét kézzel.