-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ezt így nehéz megmondani. A világít a radaros rész meg szerintem téves. Az EF-nél is szempont volt az RCS csökkentés, bár a Rafale-nál ez állítólag jobban sikerült. Külső függesztésnél azonos mennyiségű fegyverzetnél ez viszont nem okoz túl nagy eltérést. Mikor a gépen van kéz bazinagy pótos, 2-4 bomba és 4-6 légiharcrakéta, akkor vajmi keveset számít, hogy az egyik gép RCS-e szemből nézve X sávban 1 m2 vagy 3 m2....
Az EF repteljesítménye tisztán is jobb, mint a Rafié, viszont kicsit nagyobb és nehezebb, ami azt jelenti, hogy azonos konfig és terhelés esetén picit többet őriz meg belőle.
A Rafi ahol elvileg többet tud az a SEAD képesség. Én nem tudok róla semmi konkrétat, de Kővári szerint a Rafale beépített harcászati avionikai csomagja ezen a téren a dedikált SEAD gépek vagy HTS pod-os F-16C és a normál gépek közé félúton van. Az F-15E legacy gépekre azt integrálnak, amit kérsz. A Meteor integrációt és függesztést is talán megcsinálnák, de melyik jenki fegyverhasználó kérné ezt egyáltalán? Az F-15E legacy gépekre gyakorlatialg minden taktikai gépen használt fegyverzet és konténer függeszthető, csak a jenki gépeken ezt nem nem csinálják. Pl. AGM-88-at egy szem képen láttam, HTS-pod-ot soha. Ellenben az új szaúdi gépeknél az reaktivált külső szárnyfüggesztőre is lehet HARM-ot tenni. HTS pod nem rémlik, de azokon lesz pl. IRST is már.
Összességében az F-15E legacy gépek többet tudhatnak az SEAD feladatkört leszámítva HTS pod nélkül, de irgalmatlan drága maga a gép és reptetni sem olcsó. A jenkik saját tulajdonában levő F-15E gépek mozgó átlagos repóra költsége 40-45k USD/óra A saját F-16C gépeknek majdnem a duplája.. Az, hogy a Rafi üzemeltetése mennyi lehet nem tudni, mert én még nem találtam róla nem marketing adatot...
Mellesleg a Rafi is használhat jenki fegyvereket, legalábbis tudtommal képes a Paveway LGB családot használni, bár a franciák újgenerációs lézerbombái mellett elvileg már nincs szükség erre.
Az egyiptomi F-16 gépek átlagos Block 40/42 géepk, nem igazán van miről beszélni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.02.19. 09:53:19