-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nekem jó mindenhogyan, a csokitortát, ha péksüteménynek hívjuk is, szeretni fogom. :) Annyiban feltétlenül igazad van, hogy a ZnSe kristályos, míg a hétköznapi szilikátüveg egy amorf anyag. Ami az üveg definícióját illeti általánosságban, azt viszont nem értem, hogy hogyan jönnek ide a "hősugarak", és a linkeden (az angolon sem) olvastam semmi ilyesmit. Sőt, a fóliasátornak épp az az esze, hogy az energiahordozó fotonokat egy adott hullámhossztartományban a transzmisszió függvényében valahogyan átereszti, az ezt az energiát már felvett belső környezetet, felmelegedett levegőt - a szél kizárásával leállítja az áramlást, a fólia anyaga plusz hőellenállásként viselkedik hőátadás-, és konvekció szempontjából stb. - kevéssé. Ha hősugárzás szempontjából nem lenne átjárható a fólia, akkor azzal takarnánk le a kocsi szélvédőjét nyáron, nem valamilyen reflektív anyaggal, vagy legalább kartonlappal. :)
Persze, nem haditechnika, meg nem is lényegi kérdés; a hozzászólásombó egyedül annyi lehet érdekes, hogy volt egy tippem arra, hogy pontosan mi fityeg az optikai eszközön.
Ehhez még egy adalék, a "nem sűrűn cserélték"-hez ugrott be, hogy egyetlen ilyen meniszkuszlencse az iparban pár éve alulról kocogtatta a száznyolcvanezret forintban.