10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • davidbog
    Ha nem az átütés a kérdés akkor a DU a jobb. Olcsóbb és szinte mindig nagy tüzeket okoz a célpontban. Úgy önmagában is van valami gamma sugárzása, de úgy tudom az nem nagy. Viszont a kilőtt harcjárművekben a becsapódás és kiégés után rádioaktív por maradhat hátra, ami nagyon káros, ha belélegzik. De hát nem kell kilőtt járműveken mászókázni.

Cifu: Nem írtam, hogy 120 mm-re gondoltam. :D
    Az M829A3 és DM-63 már 30 felettiek, gondolom a DM-63 japán verziója is. A brit, orosz APFSDS-ek biztosan nem, azok olyan 20-25 között lehetnek mert azok osztott lőszeresek. A többi nemzetét nem tudom, de gondolom igazodnak a fent emlíettekhez.

Molni: Mint ahogy Cifu írta, lehet tüzérségként alkalmazni őket, csak korlátoltabban. Ha nem elég a csőemelkedés és a helyzet megengedi akkor a harckocsi alá lehet földtorlaszt csinálni amire ráállhat. A kezelőszemélyzet dolgát nem könnyíti meg, de így magasabb szög állása lesz a lövegcsőnek. Lehet ilyen képeket találni M26 Pershingekről a koreai háborűból.