10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #66764
    "Nekem ezekután simán ostobaságnak tűnik frontból probálkozni, de ha ti onnan csinálnátok... Biztos?"

Mégis mekkora ostobaság? Csak, hogy el tudjam képzelni, mondjuk nagyobb mint fotelből szakérteni?

De ha te ezt így meg tudod ítélni akkor mesélj csak tovább, tényeg érdekel a téma, hallgatlak (olvaslak).

Más.

Régebben volt szó az új/tervezett/kísérleti hk.lg-ekről meg azok csőszáfékeiről meg a leváló köpenyekről. A megoldás ott van, hogy mindegyik csőszájfék furatos volt, nem kamrás vagy réselt. Furatosnál ugye nem probléma sem a ny-i megoldású hosszú köpeny és a k-i gallérszerű köpeny sem, cserébe sokkal kisebb a hatékonysága mint a kamrásnak vagy réseltnek. Ugyanakkaor kiviteltől és űrmérettől függően 30-50-60 cm-rel is megnövelheti a cső hosszát.

Volt szó a japó 44kaliberes hk.lg-ről is. Nagyon hasraütve én azt mondanám, hogy lehet ráció a dologban. Ha az első nagyobb felújításig nem kell olyan ellenfére számítaniuk amit ne ütne át - megfelelő távolságból persze - a 44-es akkor teljesen oké a dolog. Egy hosszabb cső nehezebb is, de nem is ez a lényeg hanem, hogy ez a plusz tömeg egy 5-6m (had ne nézzek most utána) hosszú cső végén jelentkezik. A kiegyensúlyozón nyilván állítanak de a függőleges irányzógépeknek ez mindenképen érezhető többletet jelenthet. Pontos értéket nem ismerve - nyilván :D - azt mondanám, ha fél másodperccel hamarabb áll a célra a 44-es mint az 5x-es akkor érdemes lehet elgondolkodni a dolgon. Itt utalnék vissza za előző dologra a csőszájfékkel amit néha rátesznek deinkább nem. Talán ez is lehet az oka, hogy inkább nem teszik rá, már a mellett, hogy a mai 60 t-hoz közelítő hk-k elég jól megfoghatják a hátrsiklást még azon a nagyon rövid távon is ami egy torony belsejében rendelkezésre áll.

Ha nem itt lett volna szó ezekről régebben akkor bocsi, kevertem egy másik fórummal.

Utoljára szerkesztette: kiskorúbézoltán, 2015.01.25. 11:05:47