10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fade2black
    Direkte kizártam a nem átlött tankokat azt belevéve persze semmi értelme hasonlítgatni.

Ha fentit ahogy írtam kizárjuk úgy indul, hogy MBT vs MBT KIAt tényleg nem lehet hasonlítani mert agyrém vagy abszurd de Army részről nincs minta. Nem kevés nincs hanem tudtommal ellenséges tank se IÖH, se IIÖH alatt nem lött ki M1et azaz nincs. "Legalább egy 5-10lenne..." de oldalról közelről sincs. Durva de MBT vs MBT alapján nem tudunk hasonlítani mert nincs mintánk egyik részről.

500kg IED, leszakadt a híd alatta, elsülyedt mocsárban ugye megint nem jó nem lett átlőve emiatt nincs emiatt KIA. Nem hasonlítási alap.

Innen ami reaális minta van ott oldalról RPG-7, RPG-29... lövik át itt jellemzően épségben vagy sérülten de kiszállnak. "Szovjet" tankokból nem. (off de itt durva, hogy frontból nem találok kilött M1et.)

és a lényeg amire utalni akartam: a "Szovjet(Zsukovi/Sztálini....)" rendszerben nem probléma a T-72/T-90 ilyen. Nagyobb értéket képvisel arányaiban a tank mint az ember.
    Más kérdés, hogy a NYi tűzvezető rendszerek baromi nagyot fejlődtek az elmúlt 20évben és kb mindegy, hogy ~fél méterrel alacsonyabb és kevésbé széles a torony.