10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • SZUsszan
    Az aknamentesítő teherautó sem fog gyorsan haladni, mert képtelen rá a tömege miatt.

Ha az adott példában a dolgozó utászokat a németek lelövik, akkor mit tesznek ilyen szép lassú és nagy célpontokkal?

Egyébként igen, valahol minden sikeres hadvezér érzéketlen volt a veszteségekre. Különben nem lehetett volna sikeres.
    Egy rajpk, vagy hadnagy, talán még egy századpk is lehet szociálisan érzékeny minden egyes elveszített emberéért, de egy ezred, vagy magasabb pk, ha megtorpan minden halálra, nem lehet sikeres egy totális háborúban. Szerintem.

Amúgy a partraszállás első hulláma is muszáj áldozat volt. Nem tudták ott és akkor máshogy megoldani. Mégis ráküldték őket az aknamezőkre, amiket magaslati bunkerekből lőttek keresztbe-kasul.

Az első hullám "felszedte" az aknákat, megtisztította az utat, felfogta az ellenfél tüzét, és szépen 80% feletti veszteséget szenvedett. A többi hullám vesztesége lényegesen kisebb volt nekik köszönhetően.

De értem én, hogy állítólag Zsukov büszke volt rá és Eisenhower meg Monty nem.