-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #66434 És mi van, ha annyi mindenhez hasonlóan, nem a valós tolóerőt adták meg nyilvánosan? Mi van, ha van egy forszírozott üzemmódja, mint pl a TV3-117-nek, amikor engedik elszabadulni a gázhőt az élettartam rovására, amit mondjuk békeidőben és vészhelyzeten kívül nem használnak? Mi van ha eleve nagyobb a tolóerő egy esetleges magasabb gázhővel, és sűrűbben cserélik a hajtóműveket? Mi van ha a valamilyen módon a külső áramban több levegőt áramoltatnak? Nekem ez a "elektrokinetikai" meghajtás nagyon olyan laikusok által kitalált látszat problémára adott kellően misztikus válasznak tűnik, de az én elmém meglehetősen földhözragadt.
Nem tudom de én még hiszek abban, hogy a tolóerő semmi mástól nem függ, mint a ki- és belépő gáz sebességének különbségétől és az átáramlott levegő tömegétől. Ha plusz tolóerőt akarsz akkor ezek közül kell valamelyiket, vagy mindegyiket növelned, és ebben semmi misztikum nincs. Én minden esetre az átáramlott levegő tömegével játszanák. Az hogy egy ilyen titkos gép esetében ugyanazt a típusjelzést adták a hajtóműnek, mint az U-2-esnél, szerintem egyáltalán nem garancia arra, hogy egyáltalán hasonlít is rá, akár fizikai méreteiben, akár mondjuk a kompresszorfokozatok számában.
TG