10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Aha. Gondolom még az 1956-os tesztek előtt bekellett volna sétálniuk a ROF-hoz, hogy az épp átépítés alatt álló Centurion Mk5/2-esek közül kölcsön vennének párat, meg ha már itt vannak akkor elvinnének pár száz APDS és HESH lőszert is...

Nyilván nem, de a HESH / HEP lőszerekkel kapcsolatos nyugati fejlesztésekről ennyire nem tudtak volna? Az Angolok már az 1940-es évek végétől dolgoztak rajta, ahogy az amerikaiak is. De azzal nem voltam tisztában, hogy 1956-ban volt a teszt, én az 1958-59 körülre tippeltem.

Egyedül a 105 mm L7 HESH lövedéke az ami meglepetést okozhat

Meg az amerikai M327 HEP, IOC 1957.

Mert mondjuk honnan akasszanak le például az amerikaiak mondjuk 1949-ben egy viszonylag új és működőképes 122 mm D-25T-t?

Ahogy utána te is leírod, igenis szokás volt az ellenséges pct. lövegek ellen tesztelni a páncélzatot. Sok esetben (mint az általad berakottban is) viszont a saját ágyúkkal teszteltek, nekem ez ütötte meg a szemem. Egyébként ha a szovjet vadászgépeket tudtak tesztelni az amerikaiak az 1950-es években (Jugoszlávián keresztül), akkor azért nem zárnám ki, hogy adott esetben egy D-25T-hez is sikerülhetett hozzájutniuk. Ez amúgy fordítva is megvolt tudomásom szerint.
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2014.12.31. 09:00:08