10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Nem azt mondom, hogy könnyű és egyszerű lenne a megoldás, azt viszont nagyon tudom utálni (és ezért a politikusokat is), hogy adott pillanatokban még csak a gondolat felvetését, kísérletet is alig látni tőlük/ENSz-től a problémák ilyen megoldására.

Mert érdekellentétek vannak. Nehéz igazságot tenni, és a látszólag jó megoldások sem mindig válnak be. Ott van példának az "angol" módszer a II.Vh után, amikor létrehozták Indiát, csak éppen hatalmas vallási és társadalmi krízisbe taszítva őket (Muszlim vs. Katolikus vs. Szikh vs. Hindu, stb.), a Pakisztáni eset még nagyobb baklövés volt (a Kelet-Pakisztánból létrejött Banglades története). Éppen ezért nem is csodálkozom, hogy az ENSZ tehetettlen... Másik oldalról nézve pedig nem feltétlenül a politikusokban kell keresni a hibát. Az egyszerű emberi megértés és empátia is sokszor hiányzik a problémák megoldásánál, és innentől esélytelen a békés megoldás. Lásd például Kurdisztán esetét...

Érdekes, hogy az angolok meg tudják oldani népszavazással Skócia hovatartozását, Kanada is Quibec-ét , hogy lehet, hogy nekik sikerült?! Vagy ők a hülyék, be kellett volna vetni ott is a hadsereget?!

Valami Észak-Írország nem rémlik véletlenül? :)

Szóljatok, ha valahol ferdítettem volna, vagy ha csak tévedtem, ha meg se beszéljük, örökre tudatlan maradok.

Elnézést kérek, lehet, hogy némileg túlreagáltam, bocsánatot kérek érte...