10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • millerius
    Már elnézést, mondtam én hogy bármelyik fél is jól csinálta a szabad önrendelkezés szempontjai szerint?? Ja és ha jól tudom, Csecsenföld is mintha a Kaukázusban lenne, én meg mintha említettem volna az önrendelkezés háttérbe szorításával kiprovokált kaukázusi háborúkat is a többi között. Nekem az a véleményem, hogyha bárki változtatni akar a határokon, akkor talán az ott élőket kellene először megkérdezni, hova is akarnak tartozni, és ha valaki egy területen kisebbségbe kerül, ő maga eldöntheti, marad, vagy megy, ha van rá lehetősége (tudom, ronda dolog a tömeges lakosság-csere és költöztetés, a feleségem szüleit is a Csallóközből telepítették ki, de jobb a vérengzés és a háború?!). Tudom, hogy a Szu-ban mindenkinek kuss volt, de a felbomlás pillanatában rá lehetett volna kérdezni az ENSz-be tóduló új jelöltekre, hogy hogy is álltok barátocskáim egy-két alapvető emberi joggal, ja, majd ha emberi módon ezt megoldottátok, akkor érdemes ide bekopognotok. Kivétel mindig van, pl. a balti államok, akik pár évtizedig idegen megszállás alatt éltek, gondolom, ők nem szívesen adtak volna szavazati jogot a volt megszállóknak, dehát ezt nekik kell elrendezniük. Húsz évvel később persze már veszett fejsze nyele az egész, mikor már túl vagyunk vérengzéseken és háborúkon, de ha még ebből se tanulunk, akkor ugye a közmondás szerint ne tessék csodálkozni, mikor majd újra meg újra átélik ezeket valahol a világban. És át is élik, most éppen Ukrajnában. Nem azt mondom, hogy könnyű és egyszerű lenne a megoldás, azt viszont nagyon tudom utálni (és ezért a politikusokat is), hogy adott pillanatokban még csak a gondolat felvetését, kísérletet is alig látni tőlük/ENSz-től a problémák ilyen megoldására. Érdekes, hogy az angolok meg tudják oldani népszavazással Skócia hovatartozását, Kanada is Quibec-ét , hogy lehet, hogy nekik sikerült?! Vagy ők a hülyék, be kellett volna vetni ott is a hadsereget?!
    Szóljatok, ha valahol ferdítettem volna, vagy ha csak tévedtem, ha meg se beszéljük, örökre tudatlan maradok.