-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Egen, Militarysta legnagyobb hibája ugyan az, ami a hasonszőrű társainak (Baron Harkonnen, Ethos, stb.), néha nagyon jó meglátásaik, szakmai megjegyzéseik vannak, néha viszont alapvető dolgokban vannak furcsa visszacsatolásai. :)
A Burlington a kompozit páncélzat korai kódneve volt, később áttértek a Cobham elnevezésre, amennyire én tudom a kettő között nincs elementális különbség. Több helyen olvasható, hogy a Burlington az amerikaizált Cobham elnevezése, de ennek nem látom értelmét. Feltehetően a Burlington páncélzattal kapcsolatos amerikai-brit együttműködés közben az amerikaiak is Burlingtonnak nevezték a páncélzattípust, és innen származhat a félreértés.
A Burlington páncélzatról szóló brit elemzés a brit levéltárból.
A "nem fém lemezek" kompozit műanyag lemezek, hogy pontosan milyen műanyagból, azt nem tudom. Egyes helyeken említik, hogy kerámia lenne, ám ez számomra furcsának tűnik, mivel a kilőtt Merkava és Abrams-ok esetén nem igazán látni ennek nyomát (bár az is egy lehetőség, hogy szétporladásuk miatt egész egyszerűen nincs is látható maradványuk), illetve amíg a rugalmas lemezek valóban jól elnyelhetik az energiát, addig a kerámia pont, hogy nem rugalmas...
APFSDS lövedékek esetén szerintem igen, a lemezek rugalmassága elvezeti a mozgási energiát, köszönhetően a ferdén beépített lemezeknek (a becsapódáskori vízszintes irányú energiát ferde irányba vezetik el). Legalábbis ez az én elméletem. :)