-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hiába potens még az LA ketyeg az üzemideje.
Én megkérdöjelezem, hogy az Los Angeles potens már a mai elvárások szerint. Különösen a "régi" 688 széria, amiket már az 1990-es években kiváltott volna a Seawolf program...
De uígy rejtély nekem az LCS is a nevetséges fegyverzetével.
Az 57mm-es löveg és a SeaRAM egy negyed ekkora vízkiszorítású korvettnél, vagy partvédelmi hajónál elfogadható fegyverzet, ezt spékelné meg ugye a modulrendszerben az ASW, ASuW, stb. modul. "Apró" probléma az, hogy az ASW rendszerhez tervezett rakéták max. rövid távolságon belül, és kisebb célpontok ellen hatékonyak. Most a norvégok nagyon nyomulnak az NSM/JSM rakétáikkal, és most szeptember végén az LCS-4 (USS Coronado) fedélzetéröl sikeresen tesztelték is az NSM-et.
Ez persze csak teszt, de az NSM kis mérete miatt végül is könnyen integrálható a hajó fegyverzetébe. Szóval ha nem is éppen félelmetes, de azért elég potens karmokat kaphatnak az LCS-ek - ha az US NAVY úgy dönt, hogy az NSM / JSM bekerül az LCS "standard" fegyverzetébe.
Viszont ez még mindig szerény képesség, ugyanis a többi haditengerészetnél azért egy ~3000 tonnás korvett vagy fregatt már általában rendelkezik komolyabb lévédelmi rendszerrel, mint a Sea Sparrow, ESSM vagy Aster-15... Szóval ez így is karcsú...
Nem integrálható AEGISbe, nincs SM2/SM3/SM6 mindez 2-3db burke árából. wtf?
Ahogy már írtam... F-35 redux...