-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
wednes #65332 Igen, amit leírtál azért abból látható a NATO fölény. Mert, ha meglenne az orosz fölény esetleg más események zajlanának most.
Most mindkét fél kerülgeti egymást és a hatalmi vákuumba lévő területen osztozkodnak, méregetik egymást. Komoly háború per pill nem hiszem, hogy lesz sokkal több a veszteni való. mint egy gazdaságilag lenullázott Ukrajna fölötti ellenőrzés.
De elméletben ha eljátszunk a gondolattal és kizárjuk, hogy elsőre a felek totálisan egymásnak esnek, mint 2 öklelő bika akkor azért a NATO-nak sem olyan könnyű a helyzete (persze ha már van konfliktus gyorsan eszkalálódhat a helyzet és csökken a "kézben tartás" esélye).
1. Szerintem háborús helyzetnél az első nehézség az orosz "hazai pálya". Itt a NATO-nak kéne inkább bemennie és az oroszok várnák őket.
2. Politikai, társadalmi visszhang: Az EU jóval kevésbé tolerálná a veszteségeit, mint az oroszok. Szerintem rövid időn belül 100 halott katona is kiverné a biztosítékot. Illetve könnyű beleszaladni a késbe egy erősebb félnek is. Ami önmagában katonailag lehet messze nem a vég, de a politikai, társadalmi hatása sokkal erősebb lehet, ami megakasztja a további lépéseket.
3. Főleg felépítés, haditechnikai különbségekről beszéltünk. Az oroszok eddig sem a technikai fölényük és a kiváló vezetés miatt nyerték a háborúikat. Nem tudom itt mennyire érvényesülhet a sok lúd disznót győz elv.
Persze sok múlhat azon, hogy kinek kell lépnie. Ha az oroszoknak kéne kitámadnia, arra tényleg nem tennék komolyabb összeget. De a NATO bevonulást sem tartanám lefutott meccsnek.