-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Wampa reloaded #65264 Operation Mikado
A Telegraph cikke
A B-squadron egy őrmester felállt és a parancsnokát is felmentették-
Janáj, a légiós linket miért tetted be, azt nem vágtam.
Balage
Nem mondtam, hogy vannak amerikai katonák Ukrajnában, azt mondtam, simán lehetnek, a lehetőség adott.
A Delta force erre lett létrehozva, AZ ISA is. A CIA is bármikor átemelheti azokat akik mennek és kellenek valamelyik SOG csapatába,
vagy csinálnak egy új task force-ot amit beküldenek mint PMC alkalmazottak, vagy közéjük vegyülnek.
Amit CIFU nem vágott mire gondolok, hogy PMC és PMC között bazi nagy különbség van.
Először is van pár olyan, mint az emlitett TC, amit nyugalmazott, tartalékos operátorok alapitottak.
Ne legyünk naivak, ezeknek nem hűl ki se a katonai, se a kormányzati, se a titkosszolgálati kapcsolatuk.
Akár backupnak, akár közvetlen résztvevőként ott lesznek egy csomó olyan dologban, ami SOCOM feladat lenne.
Vietnamban is igy volt, a CIA jó sokszor kiemelt katonákat és nyiltan vagy fedetten használta őket nem konkrét katonai feladatokra (lásd Phoenix) de ugyanugy beemelt (akkor még) zsoldosokat, akik konkrét sf feladatokat csináltak, meg, sokszor ugyancsak valahogy bújtatott hivatásosokkal, Laoszban meg Kambodzsában.
EZ azóta is folyik, egy csomó dologról még én is tudok, amit ha nincsenek ezek a ( hipermegbizható volt katonákból álló)
magáncégek akkor vagy a hadseregnek kell megcsinálni valahogy stikában, vagy a CIA nek. Nem kell mindig egetverő dolgokra gondolni
Irakban ilyen volt a törzsi vezetők lefizetése, de VIP személyek külföldi védelménél, kiemelt objektumok őrzésének megszervezésénél együtt dolgoznak titkosszolgálatok, különleges alakulatok (akik gyakran nem is nagyon lehetnek ott, mint pld. a francia GIGN Afganisztánban- ez is konkrét amiről hallottam első kézből)
De nagyon nem kell ezen rugózni, ez olyan téma, jellegénél fogva, amiről sok biztos info nem nagyon lehet - nekünk.
Az én véleményem még mindig az azért, hogy a (legyen amerikai példa, de ugyanez megvan a ruszkiknál, angoloknál, franciáknál, az emlitett dél afrikaiaknál etc.) hogy manapság (de a műfaj nem új, megintcsak vissza lehet utalni Vietnamra) a különleges alakulat-titkosszolgálatok-pmc-k között igencsak élénk mozgás van, amit egy másik háromszög, a személyes kapcsolat-érdek-elkötelezettség irányit.