10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    Sohasem foglalkoztam a háború utáni brit és amerikai nehéz,harckocsi fejlesztésekkel, így lövésem sincs róla, hülyeséget írni, vagy elméleteket gyártani meg nem szeretnék. Fogalma sincs, hogy az M103-nak, vagy a Conqueror-nak milyen fő feladatot is szántak. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy ennél az űrméretnél van a váltás, nagyjából itt van a határa a még kezelhető méretű egyesített lőszernek.
    Minden esetre a háború alatt, a szovjetekhez hasonlóan az ellenséges harckocsik elleni harc terhét ők sem a harckocsikra bízták, hanem a páncéltörő tüzérekre és a páncélvadászokra, hogy a háború után hogy változott, meg ez a koncepció, azt nem tudom. Minden esetre gondolom rájuk is nagy hatással lehetett a Panther, (előtte a németekre meg a sokak által lesajnált T-34) hiszen ők is elindultak egy- egy hasonló kategóriájú, erős páncéltörő képességgel rendelkező közepes harckocsi, mint alapharckocsi kifejlesztésének irányába. Ilyen volt szerintem a háború alatt a 76mm-es hosszú-csövű Sherman és Centurion.

TG