-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #64983 Ebben igazad van, de...
Szerintem ezért maradtak ennél a kompromisszumos megoldásnál, és nem csökkentették az űrméretet, mert annak a repeszgránátja már esetleg nem lett volna elég az összes feladatra, míg ez meg mindkét cél leküzdésére alkalmas volt. Úgyhogy biztos voltak ipari korlátok, de szerintem nem ezért nem építették 100mm-essel, hiszen, később, a háború után is kitartottak a 122-es űrméret mellett, akkor is, amikor a T-54/55-nél már dögivel volt D-10T. Ha dedikáltan a páncélosok elleni harc lett volna a főbb cél a másik mellett, akkor valóban az SzU-100 lövegét, vagy a soha el nem készülő 107 mm-es, nem osztott lőszert tüzelő, nagyobb tűzgyorsaságú löveget kapta volna meg szerintem. Számvéber az előadásain többször utalt rá, hogy a szovjetek legjobb, leghatékonyabb páncélvadásza, amely összemérhető volt a német típusokkal az SzU-100-as volt.
Ne vedd magadra, de sokan leegyszerűsítik a harckocsik fő fegyverzetének a kérdését a páncéltörő képességre, és figyelmen kívül hagyják hogy a javadalmazásban nagy számban vannak repeszgránátok, amelyek hatásossága az űrmérettel növelhető. Ezt látom gyakran pl a Párduc/Tigris vitában.
TG